Транспорт

Експресът на Дядо Коледа тръгва от лондонската гара Виктория

  22.11.2022 10:20  
Експресът на Дядо Коледа тръгва от лондонската гара Виктория

Вълшебно пътуване из английската провинция с атракционния влак с парен локомотив на Дядо Коледа – звучи като сбъдната мечта в навечерието на Коледа. Представете си затоплените и празнично украсени вагони от 70-те години, из които се носи аромат на пайове с канела или с месо, а пъргави елфи поднасят яйчен пунш или други топли напитки с чай, ром и вино, и раздават лакомства на децата.

Лондонската туристическа компания The Steam Dreams Rail Co., специлизирана в организирането на еднодневни екскурзии с ретро влакови композиции, обяви четири дати за своите дългоочаквани пътувания със Santa Steam Express тази зима. Влакът на Дядо Коледа ще бъде композиран на гара Виктория на 14, 16, 19 и 21 декември и в точно определени часове – в 09:30, 11:45 и 14:00 ч., ще се отправя на вълшебно пътуване извън британската столица. В края му, преди да слезе от влака, всяко дете ще получи подарък от Добрия старец.
Първото ретро пътуване на Steam Dreams Rail Co. e до Солсбъри през декември 1999 г. и постига незабавен успех. Две десетилетия по-късно компанията развива продукта – еднодневни влакови екскурзии от над 100 гари в Обединеното кралство до повече от 35 дестинации на Острова.