Новини Турагенции

Малайзия представи туризма си у нас

   
Малайзия представи туризма си у нас

Заместник-министър Ирена Георгиева участва в двустранна бизнес среща - семинар под надслов „Malaysia Truly Asia”. Събитието бе организирано от „Туризъм Малайзия Истанбул“ в сътрудничество с Почетното консулство на Малайзия в София и авиокомпания Turkish Airlines.

Заместник-министър Георгиева поздрави организаторите и участниците като сподели, че двете страни имат своите уникални предимства. Малайзия е известна с красиви плажове, острови, храна, приключенски туризъм и луксозните си почивки. България има богата култура и красиви природни дадености. Страната ни е втора в Европа след Исландия по наличие на минерални извори. България разполага с възможността да бъде целогодишна дестинация поради благоприятния си климат и множеството туристически атракции, подчерта заместник-министърът.

По думите й са налични множество предпоставки двете страни да си бъдат взаимно полезни в сферата на туризма. През 2019 г. посещенията на туристи от България в Малайзия са около 3 600. „Нека 2023 година да бъде годината на приятелството между България и Малайзия“, заяви заместник-министър Георгиева.

По инициатива на Петър Курумбашев, почетен консул на Малайзия в България, страната ни беше поканена да участва в международно туристическо изложение в Малайзия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати