Новини Турагенции

Занзибар е отново много търсен за Нова година

   
Занзибар е отново много търсен за Нова година

Остров Занзибар в Танзания е една от най-предпочитаните екзотични дестинации от българите през последните години. За предстоящите новогодишни празници отново е сред най-търсените топли места. Танзанийският остров има една от най-впечатляващите брегови линии и някои от най-красивите плажове на света, но това, което същински привлича посетителите, е богатата история и природа. Някога е бил един от най-важните райони в Източна Африка. След посещението на Васко де Гама през 1499 г., Занзибар е управляван от португалците и остава така почти два века, превръщайки го във важна икономическа сила. В днешни дни можем да видим силно европейско влияние, примесено с местната африканска култура. Тази коомбинация гарантира интересна ваканция, изпълнена с много незабравими моменти. 

За поредна година големият български туроператор “Абакс” прави директни чартъри до Занзибар, което прави дестинацията лесно достъпна и изгодна. Вече има доста потвърдени групи след Коледа с отпътуване на 26 декември 2022 г. С тази програма туристите ще успеят да хванат и Нова година и да посрещнат празника весело на плажа, заяви пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. Следващите дати на чартърите са 28 януари 2023 г., 18 февруари 2023 г. и 10 март 2023 г. 

Записванията продължават с пълна сила,  

а цените започват от 2658 лева на човек. Освен директен чартър от София до Занзибар с българската авиокомпания European Air Charter, в цената са включени 20 кг чекиран багаж, трансфер и 7 нощувки със закуски в хотел по избор на клиента. “Предлагаме 20 хотела, от които може да се избира. Всеки един от тях е с доказано качество и е на бреговата линия, така че гостите да могат да се насладят на плажа. А именно тези моменти край морето и забавленията на открито са най-приятни, когато в България е студено”, споделя Мартина Найденова. Пакетът включва и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“ и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“. 

Офертите могат да се намерят в бюрата на туристическите агенции в цяла България. 

В случай, че клубната анимация в хотела, както и СПА процедурите и релаксът не са вашето нещо, то Занзибар предлага предостатъчно и за по-авантюристичните пътешественици. „Абакс“ организира допълнително морско сафари и посещения на Острова на подправките, Каменния град и други интересни места. 

Резерватът Йозани е сред най-живописните места на острова. Там може да се разгледа богатата флора и фауна. Националният парк е дом на много животни като маймуни, повече от 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Като част от туристическата верига, паркът привлича 10% от над 100 000 посетители в Занзибар всяка година. Атмосферните атракции на Занзибар включват гледки на делфини или да отидете на дълбоководен риболов на риба тон, марлин и акула. 

Занзибар е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Островът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете му са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска. 

 Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати