Новини Събития

Община Белоградчик се стяга за визитата на Илон Мъск

  23.11.2022 16:01  
Община Белоградчик се стяга за визитата на Илон Мъск

Заблудата на предприемача милиардер Илон Мъск, че Белоградчишките скали са виртуален декор на компютърна игра, и заявен интерес от екипа му за гостуване в този район на 23 април догодина, активира общинското ръководство на града. "В контакт сме с Министерството на туризма и утре сядаме с министър Илин Димитров за координация и предприемане на действия", заяви зам.-кметът на Белоградчик Росен Младенов, съобщава "Дневник".

Служебният министър на туризма вчера покани Мъск да посети България, а по-късно сподели във "Фейсбук" пост от страницата на ресторант "ONA" в Стакевци, в който се твърди, че заведението е получило имейл за резервация, изпратен от екипа на Мъск. В съобщението за визитата собственикът на заведението изразява надежда, че в оставащите пет месеца общината ще има възможност да ремонтира поне главната улица на селото, както и "едни мижави 200 м тръба".

"Предстои преасфалтиране на улиците в селото, където се намира ресторантът, а водопроводът е подменен", отговори на критиката зам.-кметът. Подходът към Белоградчишките скали и крепостта, по думите му, е в добро състояние, уличното осветление - също, и не се нуждаят от спешен ремонт.

"Ще предприемем действия, ако въобще е истина това, което се публикува в социалната мрежа", обеща Младенов.

На страницата си във "Фейсбук" днес от ресторанта в Стакевци правят уговорката, че не могат да гарантират дали имейлът наистина е изпратен от екипа на Мъск. "Не сме IT специалисти, които имат способността да проверят IP адреса или каквото се проверява, за да се установи истинността на имейла", признават ресторантьорите.