Новини Събития

Община Белоградчик се стяга за визитата на Илон Мъск

   
Община Белоградчик се стяга за визитата на Илон Мъск

Заблудата на предприемача милиардер Илон Мъск, че Белоградчишките скали са виртуален декор на компютърна игра, и заявен интерес от екипа му за гостуване в този район на 23 април догодина, активира общинското ръководство на града. "В контакт сме с Министерството на туризма и утре сядаме с министър Илин Димитров за координация и предприемане на действия", заяви зам.-кметът на Белоградчик Росен Младенов, съобщава "Дневник".

Служебният министър на туризма вчера покани Мъск да посети България, а по-късно сподели във "Фейсбук" пост от страницата на ресторант "ONA" в Стакевци, в който се твърди, че заведението е получило имейл за резервация, изпратен от екипа на Мъск. В съобщението за визитата собственикът на заведението изразява надежда, че в оставащите пет месеца общината ще има възможност да ремонтира поне главната улица на селото, както и "едни мижави 200 м тръба".

"Предстои преасфалтиране на улиците в селото, където се намира ресторантът, а водопроводът е подменен", отговори на критиката зам.-кметът. Подходът към Белоградчишките скали и крепостта, по думите му, е в добро състояние, уличното осветление - също, и не се нуждаят от спешен ремонт.

"Ще предприемем действия, ако въобще е истина това, което се публикува в социалната мрежа", обеща Младенов.

На страницата си във "Фейсбук" днес от ресторанта в Стакевци правят уговорката, че не могат да гарантират дали имейлът наистина е изпратен от екипа на Мъск. "Не сме IT специалисти, които имат способността да проверят IP адреса или каквото се проверява, за да се установи истинността на имейла", признават ресторантьорите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати