Новини Турагенции

Коледните и новогодишните туристически програми вече са почти запълнени

   
Коледните и новогодишните туристически програми вече са почти запълнени

Местата за Коледа и Нова година вече са силно ограничени. Туроператорите се радват на големия интерес и вече по-голямата част от програмите им са напълно запълнени. Такъв е случаят и с „Руал Травел“. Румяна Балтова, управител на компанията, изтъква пред Travel News: “Вече имаме съвсем малко места и то най-вече за новогодишните екскурзии. Предколедните пакети се разпродадоха още преди месеци. Тази година има огромен интерес и ръст.”

“Руал травел” е туроператор, който се съсредоточава върху традиционни европейски дестинации за Коледа, които са и най-търсени. Немскоезичният свят много почита християнския празник и го отбелязва пищно с базари, украса и приятна атмосфера. Освен Германия и Австрия, Унгария и Чехия също са запазили тези коледни традиции и предизвикват голям интерес сред туристите. 

Коледните базари традиционно са разположени в старата част на столицата, която е изпълнена с музеи, забележителности и впечатляващи архитектурни шедьоври, които правят посещението още по-приятно. 

Барселона и Лисабон също се оказват популярни дестинации за зимния сезон. Въпреки, че нямат снежна уютна Коледа, тези държави също имат някои интересни традиции. Местата за Испания са запълнени, но за Португалия остават все още  свободни. 

Коледната програма в Лисабон 

започва от 1159 лв. Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в централно разположен хотел, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, чекиран багаж до 10 кг, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпанията „Уиз Еър”.

“Париж също се продава много добре, но това е дестинация с целогодишен итнерес. Особено интересни по това време на годината са светлинните постановки по различните забележителности”, изтъква Балтова. Все още има места за новогодишната програма във френската столица. 

В момента на страницата на “Руал травел” текат намаления по случай „Черен петък“ и програмата се предлага на цена от 1548 лв. на човек. Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси с авиокомпанията “Bulgaria Air”, както и ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. 

Друга атрактивна оферта от „Черния петък“ е 

новогодишната екскурзия до Рим.

Вечният град има определено очарование по всяко време на годината, а забележителностите са също толкова впечатляващи и през зимата. Това е много подходяща програма за любителите на изкуството, които искат да видят някои от най-популярните произведения на живо. Туроператорът дава възможност на туристите да запишат допълнителни екскурзии с най-важните монументи в града, като Ватиканския музей, Колизеума, Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия и други.

Програмата в Рим е със съвсем малко свободни места и се продава на цена от 1249 лв. на човек. В цената са включени 3 нощувки със закуски в хотел в историческия център на Рим и богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг с авиокомпания “Bulgaria Air”, както и трансфери летище – хотел - летище. 

”Все още имаме и няколко места за Лондон за Нова година. Това е един уникален град, който освен, че впечатлява с украсата си, е винаги буден! Животът там кипи и има много възможности за забавления, пазаруване и обиколки дори в почивните дни”, каза Балтова. Програмата за Лондон е на цена от 1699 лв. на човек и включва 5 нощувки със закуски в хотел в центъра, екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър” и пакетната цена включва летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х30х20 см, предварително чекиране и запазени места. 

Можем да заключим, че голяма част от българите ще пътуват за празниците. Според Балтова и съседните ни държави се радват на голям интерес, като програмите за Сараево и Белград са разпродадени още преди месеци. “За този празничен сезон около 1000 души ще пътуват с „Руал травел". Това е огромен интерес и определено се усеща разлика спрямо предните две години”, казва още Балтова. 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати