Анализи Събития

Илин Димитров и Ангелкова ще представляват България на форум в Саудитска Арабия

   
Илин Димитров и Ангелкова ще представляват България на форум в Саудитска Арабия

Служебният министър на туризма Илин Димитров и бившият такъв от ГЕРБ Николина Ангелкова ще бъдат представители от България на престижния форум Global Summit на Световния съвет за пътуване и туризъм (World Travel and Tourism Council), който ще се проведе от 28 ноември 2022 г. до 1 декември 2022 г. Това установи TravelNews от списъка на гостите в интернет страницата на събитието. И двамата не са сред говорителите в панелите, т.е. само ще присъстват като гости.

Представители на туристическия бизнес коментираха, че при това положение няма да има ефект и никаква полза за България. Ангелкова е представена все още като зам.-председател на Комисията по туризъм в Народното събрание в списъка на участниците от публичния сектор. Пред TravelNews тя обясни, че е станала грешка, за която е информирала организаторите. Вероятно е позицията е копирана директно от предишния форум във Филипините, обясни Ангелкова. Тя напусна листите на ГЕРБ на последните парламентарни избори и обяви, че ще подпомага партията в международната дейност. През 2020 г. беше уволнена от тогавашния премиер Бойко Борисов в третото му правителство след огромно недоволство от туристическия бизнес и неадекватни мерки за неговото подпомагане в Ковид пандемията. Тя управляваше Министерството на туризма над 6 години и раздаде концесии за дълъг период от време на най-апетитните плажове на представители на бившите групировки.

Ангелкова се опитваше да привлече туристи от Саудитска Арабия в България още от 2017 г., като провеждаше редица срещи у нас и в арабската страна. Но те никога не тръгнаха заради проблема с издаването на визи. Същото сега се стреми и Илин Димитров, който все повече пътува и се хвали с пиар публикации колко много работа върши за рекламата и популяризирането на България. За бизнеса обаче остават нерешени редица вътрешни проблеми. Те коментират, че той започва да прилича в действията си на Ангелкова, като се стреми да си прави повече пиар и да пътува по света, но да загърбва бранша.  

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати