Заведения Новини

Ресторант Valere в Пловдив впечатлява с обстановка, храна и обслужване

   
Ресторант Valere в Пловдив впечатлява с обстановка, храна и обслужване

Ресторант Valere е новото заведение на собствениците на Tams House в Пловдив и се намира в подножието на Сахат Тепе. Кухнята е на познатите на пловдивската кулинарна сцена Мелиса и Тодор, които преди 4 години сътвориха истински гурме бум с Tams House в Капана. Разположен е в новопостроения 5-звезден хотел Vizualiza Residents. Ресторантът е разделен на две – зимна градина, в която се пуши, и същинският ресторант. Интериорът на Valere е луксозен, с преобладаващи природни елементи като дърво и камък, по стените има картини.
Концепцията включва акценти от целия свят във висша форма на изпълнение. Гурме ястия с авторски почерк и едно блажено пътуване в търсене на добрия вкус, който ще поглези сетивата. Нищо тук не е случайно и не се претупва. Ястията са многокомпонентни и всяка съставка има определен ред на поставяне не само при подготовката, но и при декорацията и сервирането на завършената чиния. 
Менюто е подбрано с поглед към фината френска и европейска кухня и съчетано с точното вино, от което изборът е много богат: над 300 етикета.
Всяка рецепта е истинска наслада не само за рецепторите ни, но и за очите. Изпипана до съвършенство презентация и перфектна комбинация между сладко, солено, кисело и горчиво – във Valere спокойно може да притвориш очи и да се пренесеш в света на висшата кулинария.

Мирослав Иванов, Пловдив



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати