Новини Хотели

Замъкът Шато Копса край Сопот ни връща в Средновековието

   
Замъкът Шато Копса край Сопот ни връща в Средновековието

Разцъфнал в сърцето на Розовата долина, Замъкът Шато Копса е място, което да споделите с любим човек и близки приятели. Намира се край Сопот в Карловската котловина, която е в западната част на Розовата долина и там през различните епохи са били създавани и разрушавани множество крепости и селища. По римско време средище на долината е бил укрепеният град Копса – тракийското име на един от градовете-предшественици на Карлово.
Днешният замък Шато Копса е построен според каноните на средновековната архитектура, като в каменните му основи е вградена изба и там, във френски, американски и български дъбови барели, отлежават най-добрите селекции.
Зад суровата фасада, Шато Копса крие еклектичен и изтънчен интериор. Замъкът предлага 4 бутикови стаи и един апартамент делукс.
Покрай него има изградена и допълнителна хотелска част "Мезон Копса". Тя разполага с 19 стаи, 2 джуниър суита, един пентхаус суит и един делукс апартамент, проектирани според модерната концепция за open space. Отделните пространства притежават собствена визия и характер.
Шато Копса е познат и с хубавите си вина. Около комплекса се простират част от собствените масиви отглеждани лозя. Розовата долина има уникален характер, който влива в свежия букет на Копса топлината на южното слънце, сладките ухания на рози, лавандула и ароматни билки, прохладния повей на Балкана. Тук със страст и иновативен дух третото поколение винари развиват бизнес и създават модерни вина, свързани с историята на Долината.
 
Мирослав Иванов, Шато Копса


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати