Турагенции

Туристите от Балканите се завръщат в българските зимни курорти

   
Туристите от Балканите се завръщат в българските зимни курорти
Банско ще е пълен с туристи от Балканите
  Banskoski

Туристите от Балканите се завръщат в българските зимни курорти за предстоящия зимен сезон. Това обяви пред TravelNews Драгомир Козарев, мениджър „Входящ туризъм“ в туроператора P Group, който участва на международното туристическо изложение WTM в Лондон. „Записванията на всички пазари в региона вървят впечатляващо добре“, подчерта той. Най-много гости се очакват в Банско от Сърбия и Северна Македония. Покрай Коледа и Нова година ще има големи групи и от Гърция. Добри записвания има още от Косово, Албания и Румъния.

Започва да се наблюдава вече интерес от сърбите и македонците и към другите зимни курорти – Боровец и Пампорово, каза Козарев. Традиционно към Пампорово най-многобройните групи идват от Турция покрай техните празници и ваканции през януари и февруари. Към курорта има интерес и от гърците.

Драгомир Козарев обясни, че след туристическата борса в Лондон идват резервации и за следващия летен сезон по Българското Черноморие. Партньорите им в Сърбия, Северна Македония и Косово записват туристи най-вече за Слънчев бряг и Несебър. Докато румънците традиционно търсят Албена и Златни пясъци. Козарев допълни, че се насочват и към британския пазар, от където ще започнат да водят туристи у нас. Отделно посрещат туристи през лятото и от Полша, Чехия, Унгария и Белгия.

P Group е DMC туроператор в България, който работи над 10 години на пазара. Компанията организира чартъри и групи основно от съседните балкански страни. Освен това прави обиколни турове на България. Разполага с над 30 представители и партньори в основните български курорти.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати