Новини Хотели

Хотел Орфей в Пампорово е обновен за новия сезон

   
Хотел Орфей в Пампорово е обновен за новия сезон

С наближаването на зимата Пампарово се подготвя да посрещне хиляди туристи. Курортът е известна дестинация за коледните и новогодишните празници, но традиционно очаква и голям интерес от страна на любителите на зимните спортове. Един от емблематичните хотели за курорта е “Орфей”. Той е предпочитан заради отличната си локация на около 200 м от лифта и на около 300 м от центъра на Пампорово, но хотелът впечатлява и с добро обслужване, вкусна храна, а от този сезон - и с нов реновиран интериор.  

“Обновените стаи са от нов тип, който предлагаме - Премиум двойна стая и Премиум студио, подходящо за двама възрастни и 2 деца. Изградили сме изцяло нов лоби бар, който е много по-приветлив и създава топла и уютна атмосфера, която кореспондира със снега навън. Също така има новости в Спа зоната”, заяви пред TravelNews Сияна Караасенова, специалист "Социални мрежи и маркетинг" в комплекса.  

Голямо предимство на хотел “Орфей” според отзивите от клиентите е качествената и разнообразна храна. За това и за зима 2022/2023 и кухнята е подобрена. Гостите могат да очакват обновено и дори по-вкусно меню. 

Хотелът разполага с удобства на високо ниво - освен основен и тематичен ресторант, в него има и 3 бара. Лоби барът е идеалното място за топла напитка с приятели, Витамин бар предлага специални здравословни напитки и разядки, а най-впечатляващ със сигурност е панорамният Скай бар. Всяка вечер там гостите могат да очакват тематични партита, промоции на коктейли и приятна атмосфера около камината. 

СПА центърът също е един от най-добре оборудваните в Пампорово. Той разполага с вътрешен басейн, както и детски такъв, джакузи, финландска и билкова сауна, както и парна баня. Базата е изключително поддържана и след освежаването за сезон 2022/2023, се очакват дори повече доволни посетители на СПА центъра. 

Това, което много гости отбелязват в оценката си за хотела, са игралните зали. “Орфей” разполага с 2 такива - игрална зала "Олимпия" за възрастни, както и отделна игрална зала за деца и възрастни. Освен това туристите хвалят професионална анимация за деца и възрастни, както и детския кът. Една от най-оригиналните дневни анимации в хотела е Хоротеката, където туристите се учат на народни танци. Разбира се, спортната анимация също е развита и се провеждат различни тренировки по график от 10:00 до 17:00.  

За коледните и новогодишните празници е подготвена специална програма. “За предстоящия сезон имаме ръст в ранните резервации, като най-бързо се изчерпаха пакетите за предстоящите празници Коледа и Нова година, където винаги се стараем да предлагаме богата и разнообразна музикална програма, анимация за деца всеки ден, спортни активности за възрастни, каза Сияна Караасенова. Част от празничната програма тази година са Силвия Кацарова на 25.12, на 30.12 Михаела Маринова, а на Нова година очакват Меди, "Боряна денс шоу" и фолклорна програма, допълни Караасенова. Освен това от “Орфей” са помислили за най-малките и са подготвили специална празнична анимация, която традиционно включва посещение от Дядо Коледа и раздаване на подаръци, както и детско коледно парти.  

Хотелиерите в Пампорово очакваха снега с нетърпение, тъй като до голяма степен резервациите през 2023 зависят от него. Към момента Караасенова казва, че очакват успешен сезон и благоприятни метеорологични условия за зимни спортове. Най-много чужденци по традиция ще има от съседните пазари - Турция, Гърция, Сърбия, Северна Македония. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати