Новини Хотели

InterContinental Sofia – стана единственият хотел, получил сертификата Зелен ключ в България

   
InterContinental Sofia – стана единственият хотел, получил сертификата Зелен ключ в България

Inter Continental Sofia получи ново престижно отличие на специална церемония, на място в хотела. Фондацията за Екологично образование връчи сертификата “Зелен ключ” на Генералния Мениджър на хотела и Регионален Генерален Мениджър за Балканския полуостров , г-н Анджело Зукала. Този сертификат е признание за високи постижения в областта на екологичната отговорност и устойчивото функциониране в туристическата индустрия. Престижният еко-етикет показва ангажираността на туристическите обекти да се придържат към стриктни критерии за намаляване вредите върху околната среда и благоприятстване на обществото.

Като утвърден лидер в луксозния хотелски сегмент, българският представител на InterContinental Hotels and Resorts стана и единствения хотел в страната, сертифициранпо програмата „Зелен ключ“. Хотелът отдавна прилага екосъобразни практики на работа, сред които намаляване използването на хартия, премахване на пластмасовите изделия като чаши, бутилки и други, замяна на старите електроуреди с нови енергоспестяващи такива, намаляване на хранителните и битовите отпадъци и др.

Г-н Зукала споделя: „Гордея се, че имам честта да приема подобно международно признание и хотелът ни да се превърне в единствения притежател на сертификата „Зелен ключ“ в страната. Щастливи сме, че продължаваме да допринасяме и в програмата на IHG “Journey to tomorrow” и да инвестираме в това, което е най-важно за всички ни – нашите гости, колеги и собственици, а именно да работим с грижа към обществото и да растем устйчиво.“ 

Г-н Станимир Георгиев, координатор на програмата „Зелен ключ“ за България, изказа впечатленията си от хотела и работата на служителите: „Зелен ключ е водещият глобален еко-етикет в сферата на туристическия бизнес. В лицето на InterContinental Sofia открихме надежден партньор, който не просто следва правилата и критериите на програмата „Зелен ключ“, а превърна философията на Програмата в стил на работа. Подкрепата на собствениците, впечатляващата стратегия за устойчивост на хотелската верига InterContinental Hotels Group, амбицията на ръководството и отдадеността и ангажираността на целия екип на хотела са сигурна гаранция, че общите усилия за налагане на качествен мениджмънт с отговорност към околната среда и обществото и минимален въглероден отпечатък неизбежно водят до успех. Като единствен хотел в България – носител на престижната световна награда Зелен ключ InterContinental Sofia може да послужи за пример, а и мотивация за останалите туристически обекти в страната ни, които имат самочувствието, че управляват по устойчив и модерен начин, да се включат в Програмата „Зелен ключ“ и да тестват нивото си“.

За InterContinental Sofia:

Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата, 
InterContinental Sofia предлага истинско луксознопетзвездно обслужване и спиращи дъха гледки към Св. Александър Невски и Витоша. Хотелът е награден за Водещ хотел в България и Луксозен бизнес хотел на Източна Европа за четири поредни години. InterContinental Sofia е част от IHG® Hotels and Resorts, водеща международна компания в хотелската индустрия с близо 6000 хотела в повече от 100 страни. 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати