Транспорт

Летище Пловдив започва зимния сезон с нови чартъри

   
Летище Пловдив започва зимния сезон с нови чартъри

Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети. Туристическият бранш очаква този зимен сезон да се доближи до нивата на една от най-добрите години за туризма в България през 2019 година. Това е и причината за пускането на две нови чартърни програми, заяви председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов пред TrafficNews.

Той коментира, че едната програма e от Турция и стартира на 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат както през януари, така и до началото на месец февруари. Пред финал са и разговорите за линията Анталия – Бурса – Пловдив, допълни Ангелов. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

„Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми са основно за зимните ни курорти. Това е добър признак за зимния туризъм у нас”, заяви още Ангелов.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати