Новини Турагенции

Виртуален тур ви пренася във вътрешността на Хеопсовата пирамида

  30.11.2022 15:25  
Виртуален тур ви пренася във вътрешността на Хеопсовата пирамида

Технологиите преобръщат традиционното разбиране за туризъм и ни позволяват да обикаляме света, не само физически, но и през различни устройства от комфорта на дома. Поредното доказателство за това е проектът Giza.Mused. Той ще ви пренесе в Хеопсовата пирамида. Точно така - може да я разгледате детайлно отвън и отвътре!

За да се отправите на вълнуваща безплатна виртуална разходка, трябва само да си направите профил - процедура, която отнема секунди. След това може да се оставите на сайта, който ще ви навигира, предлагайки ви любопитни факти на всяка крачка.

Турът ще ви представи интериора в цифров 3D формат, отвеждайки ви през обитанията на фараона и други жилищни и сервизни помещения.

Хеопсовата пирамида, известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза, е най-голямата в Египет. Тя е висока малко над 138 метра. Построена преди около 4600 години. В нея се помещава гробницата на фараона Хуфу от четвъртата династия. Определяна е като едно от седемте чудеса на древния свят (и единственото древно чудо, което все още съществува).

С други думи, това е доста приятно място за виртуална обиколка и отлична възможност да допълните познанията си по древна история. В приключението може да се впуснете както сами, така и в компанията на децата ви.

Giza.Mused е модерен урок по история - с много разкази, факти, снимки и отговори на често задавани въпроси. Например:

Какво представляват пирамидите и от кой са построени?
Какво е представлявал ежедневният живот в Древен Египет?
Как са построени пирамидите?
Имат ли нещо общо извънземните?

Виртуалната обиколка ще ви разкрие любопитни факти - от спецификите на конструкцията и местоположението до настоящия вход, който очевидно е бил изкопан от разбойници през IX век.

Добре дошли в Хеопсовата пирамида!