Заведения

Едни от най-добрите заведения в Дубай

   
Едни от най-добрите заведения в Дубай

Красивите плажове и безкрайното слънце са отличителни за Дубай, но градът може да предложи много повече. С процъфтяващата си кулинария градът привлича милиони туристи от цял свят. Независимо дали посетителите искат да опитат местни ястия, гурме кухня, или да седнат в някое малко кафене, Дубай гарантира гастро преживявания за всеки вкус.

Далеч от суматохата на големия град, Maisan 15 е като малка тайна на местните жители, която няма как да бъде посетена само веднъж. Прекрасното кафене има в менюто си здравословни закуски и вкусни основни ястия, приготвени със сезонни и местни продукти. Уютната атмосфера с открита кухня и удобни сепарета правят Maisan 15 идеалното място за хипстъри.

SEVA също е едно от попаденията в Дубай. Посетителите опитват вкусното вегетарианско меню, докато са сред Дзен градина с красиви пътеки, дървени пейки и интересен декор. Вкусните ястия, които SEVA поднася, са изцяло фокусирани върху ползите за здравето - например сезонни супи и био десерти, като в съставките няма глутен, захар, изкуствени добавки и млечни продукти.

 

Comptoir 102 е място, олицетворяващо шик, основано от двама парижани. Концептуалните магазини и кафенета предлагат разнообразен интериор, модни находки и прекрасни подаръци за любими хора. Дом на едни от най-добрите интернационални и местни брандове, Comptoir 102 разполага с богат избор от изискана кухня.

Семейният магазин за сладки изкушения Milk предлага уютна и модерна атмосфера. В Interior – друго прекрасно място, гостите могат да преживеят Фика – събирания на чаша прясно сварено кафе и вкусни сладки.

 

Nola's Diner and Social House винаги предлага традиционна храна за всеки вкус. Оживеният ресторант ще впечатли всеки с автентични южноамериканска и каджунска кухня, вдъхновени от Ню Орлиънс, Луизиана. Менюто има богат избор от основни ястия и разядки – рулца от гъби, емпанади, веган джамбалая и др. А докато гостите избират между вкусните предложения, могат да се отпуснат в малкия вътрешен двор на ресторанта, заобиколени от градската среда.

 

Любителите на пресни и сезонни ястия трябва да посетят 21 Grams, предлагащ деликатеси от Балканите. Популярната дестинация вплита в себе си вкусна храна и невероятно кафе, приготвени от професионалисти. Разположен в района Umm Suqeem, балканското бистро е перфектно за събирания със семейство и приятели.

Място, определено заслужило наградите си през годините, е японският ресторант Koshiyaki на остров Джумейра. Създаден от местния готвач Рейф Отман, заведението предлага най-добрият рамен в града, както и прословутите сандвичи с вагу говеждо и специален сос тонкацу.

 

Съвременният ресторант LOWE, отворен от двамата шеф готвачи Джеси Блейк и Кийт Кристоф, вплита в менюто си пресни и сезонни продукти, сготвени традиционно на открит огън. Отворената кухня има грилове с дървени въглища, ротисерии, както и пещи, което допринася за уютна обстановка, вдъхновена от малкия град.

Комбинирайки традиционна кухня и нов поглед над кулинарията, ресторантът Mimi Kakoshi предлага вкусове от Далечния Изток, повлияни от Запада. Освен това елегантният декор в стил 1920 г. има в себе си класически японски елементи, но с нотки на модерното. Менюто на Mimi Kakoshi дава богат избор от топла и студена кухня – сашими, суши, темпура, гьоза.

Друго перфектно място за екзотична храна е GAIA. Този красив ресторант със средиземноморска кухня се намира в сърцето на Международния финансов център в Дубай. Познат е с вкусния си брънч, а може би най-популярно в менюто е сашими в модерен гръцки стил.

 

С невероятна гладка към Burj Al Arab и вкусна морска храна Rockfish е перфектен. Съботната закуска включва средиземноморски ястия като жълтопереста риба тон, аранчини с шафран, както и риба монах с хайвер от сьомга. За приятната атмосфера в морския ресторант допринасят диджей и саксофонист.

 

Намиращ се на улица Al Sadawa, популярният ресторант Ravi Dubai е един от най-старите в града, рай за любителите на традиционна пакистанска кухня на достъпни цени. Външното помещение е уютно и добре осветлено, като е подходящо за семейни събирания, придружени с ястия като къри, прясно изпечен хляб и сладко ласи.

 

Друг ресторант, набиращ популярност след класирането си като номер 1 в Близкия Изток и Централна Африка, е 3 Fil's. Ненадминат с гурме кухнята си в Дубай, 3 Fil's предлага красива и нестандартна концепция на посетителите си, както и изключително вкусно меню на достъпни цени.

Alu Beirut е едно от най-известните места в Дубай, което предлага дюнери, топла и студена кухня, пресен манакиш и много други, като всичко е на достъпни цени. Този ливански ресторант е любим на местните за обяд, вечеря, или хапване в движение.

 

Bar du Port е едно от местата, което бързо се превръща в любимо за почитателите на вкусната храна. Привлича с невероятни гледки към пристанището и остров Jumeirah, но и с изключителна европейска кухня.

За още екзотични кулинарни преживявания туристите могат да посетят латиноамериканския плажен бар Tamoka. Концепцията му се фокусира върху нестандартни вкусове и релаксиращо преживяване. Интериорът е съставен от ярки розови и зелени нюанси, бамбук, земни тонове и красив външен двор. Менюто на Tamoka включва тиквено фондю, ребърца, пушен октопод, патагонски скариди и още екзотични изкушения.

Fi’lia е един от най-новите ресторанти в Дубай на открито с вкусни италиански ястия, както и невероятна панорама към града от 47-ия етаж на хотел SLS Dubai, Fi’lia е перфектна комбинация между апетитна дубайска храна и красива атмосфера.

Sea Fu е възхитителен морски ресторант с азиатски мотиви, където гостите могат да се насладят на дълги залези и гледка към океана. Ако туристите търсят такава атмосфера, друго подходящо място е изисканият Four Seasons Dubai Beach Jumeirah. Кухнята е иновативна и свежа, а именно там могат да се видят най-красивите залези в района.

Разположен на красивия бряг до the Burj Al Arab, Pierchic съчетава романтична италианска кухня, лукс и безупречно обслужване. Плаващ леко над водата, този уютен и същевременно модерен ресторант предлага семпъл декор с красиви полилеи от рибарски мрежи, които изглеждат още по-невероятно по залез. Затова и влюбените го избират често за романтична вечеря.

 

Друго перфектно място, което със сигурност ще впечатли любимия човек, е Ossiano. Заслужилият звезда на Мишлен ресторант е уникален с подводно преживяване сърцето на известния аквариум Atlantis в луксозния хотел Atlantis La Palm. А за гостите на Ossiano готви носителят на редица отличия шеф Грегоар Бергер. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати