Турагенции

Дубай строи курорт с формата на Луната за 5 млрд. долара

   
Дубай строи курорт с формата на Луната за 5 млрд. долара

Новият архитектурен шедьовър ще освети града през 2024 г. Искате ли да пътувате до Луната? По-добре изберете Дубай. В продължение на 20 години жителите и гостите на града минават покрай изоставената строителна площадка на Dubai Pearl, без да подозират, че за нея вече се предвижда невиждан досега проект.

Лунният курорт е амбициозен туристически проект, отличаващ се не само с формата си, допълнена от реалистично изглеждащи кратери и текстури. Всяка сфера ще представлява 360-градусова възстановка на Луната в голям мащаб.

Мегакурортът Dubai Moon Resort ще се извисява на 224 метра и всъщност представлява небостъргач, който може да побере 2,5 милиона посетители.

 

 

Гостите ще имат достъп до нощен клуб, център за събития, спа комплекс, хотелска част, повече от 300 частни жилища, и ще се придвижват между етажите с "лунна совалка" - скоростен асансьор, който ще възпроизвежда точно формата на космическа совалка. Амбициозният проект цели да накара всеки посетил го да се почувства като стъпил на Луната.

Снимка: Dubai Moon Resort

Дизайнерите пресъздават не само звездното небе, но и лунната почва, както и други известни досега на науката детайли от спътника на Земята.

Атриумът Galaxy ще бъде зоната, в която ще се посрещат гостите. Ресторантите и заведенията в хотела също ще бъдат с лунен пейзаж. Crater Café пък ще бъде целодневното място за хранене в Dubai Moon Resort.

Снимка: Dubai Moon Resort

Дори забавленията на живо ще бъдат на космическа тематика - в хотела ще има шоу с извънземни, но и тематично цирково представление.

Според един от архитектите - Майкъл Р. Хендерсън, Moon Dubai ще дава възможност както за развлечения, атракции, образование, технологии, околна среда, така и за космически туризъм. Moon също така ще бъде автентична платформа за обучение на различни космически агенции и техните астронавти, добавя пред TimeOut дизайнерът.

 Луната на Дубай ще окаже значително влияние върху всички аспекти на икономиката на ОАЕ - туризъм, транспорт, недвижими имоти, инфраструктура, финансови услуги, авиация и Космос, енергетика, селско стопанство, технологии и, разбира се, образование, отбелязват авторите на проекта.

Грандиозното здание може да посрещне общо 10 милиона посетители годишно - истински триумф на архитектурния дизайн.

Снимка: Dubai Moon Resort


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати