Турагенции

Екватор пусна разнообразни новогодишни програми в Дубай

   
Екватор пусна разнообразни новогодишни програми в Дубай
Дубай винаги е много осветен
  Мирослав Иванов

Дубай е една от най-популярните дестинации за Нова година според туристическа агенция “Екватор”. Тя предлага цели 3 програми за българите в арабската перла с фокус върху местните празненства. Възможностите да посрещнете 2023 г. сред пленителната история, впечатляващата култура, вкусна традиционна кухня и изтънчена и луксозна обстановка не е за изпускане!  

“Дубай за всеки” и “Дубай за приключенци” са двете най-популярни предложения от агенцията. Датата на заминаване е 28 декември 2022 г, а програмата ще продължи 8 дни /7 нощувки. В цената, започваща от 2429 лв. на човек, са включени полетите по линията София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, трансфер летище-хотел-летище, регистриран багаж 20 кг и 7 кг и максимални размери 56 cм x 45 cм x 25 cм и 7 нощувки със закуски в Avani Ibn Battuta 4*.  

За новогодишните празници от “Екватор” са избрали хотел от веригата AVANI, която специализира в екзотични дестинации и чрез интериора и високото ниво на обслужване успява да пренесе всеки гост в магичния свят на релакса. Престоят в хотела сам по себе си може да се определи като отлична почивка, но освен това той е на много комуникативно място и позволява лесен достъп до интересни забележителности като Марина Дубай, плаж JBR, Mall of Emirates и други.  

Разликата в двата пакета идва от там, че програмата за приключенци, включва и посещение на Дубай Сафари Парк, както и сафари с джипове или яздене на камила в пустинята. Освен това и двете екскурзии покриват пакет за максимална сигурност, две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на COVID – 19  и застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID – 19 на “Евроинс“. 

Макар, че изглежда лъскав и нов, Дубай всъщност има пленителна история и си струва да бъде разгледан. Също така несъмнено е едно от най-интересните места в света, тъй като държи два уникални рекорда на Гинес. Небостъргачът "Бурж Калифа” е сред символите на емирството. Към момента това е най-високата сграда в света. Туристите могат не само да посетят кулата, но и да се качат на най-високия ѝ етаж и да се насладят на панорамна гледка. 

Градината на чудесата също е едно от най-впечатляващите места в града. Флората и фауната оживяват под формата на приказни герои и спиращи дъха гледки. Това определено е една от допълнителните екскурзии на “Екватор”, която най-много си заслужава. Друг популярен избор е посещението на Аквариума или целодневната екскурзия до Абу Даби, но това са само малка част от забавленията, които се предлагат.  

Нова година обаче крие свой собствен чар. По това време на годината Дубай оживява и във въздуха се усеща вълнението на всички - местни и туристите се събират да празнуват заедно и то по-възможно най-пищния начин! Тогава мегаполисът добива друг облик и наистина се превръща в приказка. Най-вълнуващата част от новогодишната програма несъмнено са фойерверките. Дубай подготвя гала вечер по случая и всяка година зарята се нарежда сред най-големите, пищни и красиви в цял свят. Това е преживяване един път в живота и не бива да го пропускате! 

Дубай съчетава в себе си всичко необходимо за перфектната почивка. Емирството предлага разнообразие от културни забележителности, красиви плажове, модерни градове и пустинен климат. Има по нещо, подходящо за всеки. Посетителите могат да изготвят развлекателна програма по свой вкус - дали това ще включва часове под жаркото слънце или обиколка на някои от най-големите молове зависи изцяло от тях.   

“Екватор” предлага и трета програма -  

“Перлите на Емирствата”. Тази екскурзия същински ще ви въвлече във вашата собствена арабска приказка с обиколка на приказните Дубай, Абу Даби, Шаржа. Тези три емирства крият богата история и са съхранили културните си паметници в отлично състояние. Това прави посещението им още по-магично.  

Цените започват от 2070 лв. на човек и включва самолетен билет София – Абу Даби – София, летищни такси и багаж – 20 кг чекиран и малък ръчен, както и 7 нощувки със закуски в хотел Avani Ibn Batuta 4* superior. Отпътуването е на 27 декември 2022 г. Към програмата са включени и целодневна обзорна обиколка на Дубай - старият Дубай, модерен Дубай и арабските пазари, посещение на малката Венеция, посещение на The FRAME и обзорна обиколка на Емирство Шаржа с включена входна такса за Музея и посещение на Noor Island. Пътуването до Абу Даби също е част от офертата и там туристите ще могат да видят Джамията Шейх Зайед - емблематична за арабския свят.  

Независимо коя програма изберете, едно е сигурно - в Обединените арабски емирства всеки ще си прекара магично и ще успее да комбинира културни забележителности, луксозни преживявания и страхотни новогодишни партита. Дори тези, които закъсняват с коледните подаръци, ще имат възможност да напазаруват предостатъчно. Дубай е същински космополитна дестинация и от “Екватор” ще се постараят да я представят във всичките ѝ светлини.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати