Анализи Хотели

Hilton: Бизнес пътуванията и събитията се завръщат много бързо

   
Hilton: Бизнес пътуванията и събитията се завръщат много бързо

Факт е, че през последните две години турзмът бавно, но сигурно е възстановява от 2020, когато вирусът принуди всички да стоят по домовете си. Основен фокус в статистиките до сега имат развлекателнтие пътувания, които значитлено са се подобрили в изминалите две години. Крис Насета, президент и главен изпълнителен директор на хотелската верига Hilton, обаче споделя повече за тенденциите в индустрията глобално пред Blomberg TV и изтъква някои от успехите в сферата на бизнес пътуванията: 

Търсенето на пътуванията се задържа наистина добре. Със сигурност много хора избират да пътуват в свободното време и техния ръст е много силен. Всъщност, когато бях на сцената и някой използва думите „пътуване за отмъщение“. Терминът означава един вид пътуване за компнсация на загубето време покрай COVID кризата. Това се случва там, където хората имат разполагаем доход за пътуване. И предвид ситуацията с вируа, те наистина искат да се измъкнат и да видят света. Така не открихме намаляване на търсенето на пътуване в свободното време.

Но по-важното, за което не се говори достатъчно, а то бе по-голямата част от нашия бизнес преди COVID и остава и сега, са бизнес пътуванията, срещите и събитията. Аз съм тук, в Саудитска Арабия, в Рияд. 3800 души за записани на срещата на Световния съвет по туризъм и пътуване. Това нямаше да се случи преди две години. Бизнес пътуванията в световен мащаб се завръщат много бързо, както и срещите и събитията. Има огромно количество натрупано търсене и в двете категории пътувания.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати