Новини

Община Казанлък печели награда BATI в категория фестивален туризъм

   
Община Казанлък печели награда BATI в категория фестивален туризъм

Община Казанлък беше отличена за лидер в категория Фестивален туризъм на осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry (BATI) 2022, състояли се вчера в София. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация, предадено от БТА. 

На официалната церемония организаторите от „ВИП Комюникейшън“ ЕООД за поредна година наградиха общини, хотелиери, туристически агенции и мениджъри в сферата на туризма от различни държави на Балканския полуостров за техните значими постижения в областта. 

Категорията обхваща фестивали, изложби и събития, които привличат над три хиляди посетители и по този начин увеличават туристопотока и влияят върху икономиката на региона. Община Казанлък беше отличена за ежегодния Фестивал на розата. 

Въпреки извънредните условия в страната и ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19, при спазване на всички мерки за безопасност, през 2021 година община Казанлък успя да реализира някои от най-важните за развитието на туризма си събития на живо, което доведе до значително повишаване на посещаемостта на туристи в града, в сравнение с 2020 година, напомнят от администрацията. 

През идната 2023 година община Казанлък подготвя атрактивни културни събития, посветени на юбилейния 120-и Празник на розата, посочват още от общинския пресцентър.

Както БТА информира, в Казанлък предстои откриване и на нов атракцион „Светът на траките“, който се очаква в бъдеще да привлича още по-голям брой туристи. В сферата на туризма в администрацията ще бъде създадено и новото предприятие „Казанлък Арт“, което разработва нови концепции за развитие на един от най-важните отрасли на региона.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати