Събития

Обсъждат се решения за климатолечение и здравен туризъм на среща в Малко Търново

   
Обсъждат се решения за климатолечение и здравен туризъм на среща в Малко Търново

Зелено решение за Странджа, Сакар и Южното Черноморие. Така на климатолечението гледат от „Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм” -фактор, който може да играе важна роля в туризма, здравото лечение и местната икономика, предава БНР. Това е и темата на срещата, която асоциацията организира днес.

Преди седмицата климатолечението бе обсъдено с депутати от парламентарната комисия по туризъм, посочва Ваня Андонова от асоциацията:

"Трябва да има промяна в Закона за туризма, където лечението с минерални води, кал и други природни дадености да бъде заложено и като климатолечение."

Срещата е от 14 часа в Малко Търново в сградата на читалище „Георги Попаянов 1914“.

На фона на обезлюдяването на населените места в планината климатолечението ще гарантира устойчивото развитие на региона, което ще съхрани поминъка за следващите поколения. Това води със себе си също и дългосрочна заетост на сезонния персонал, развитие на местните икономики, поясняват от "Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм”. 

Освен днешната дискусия, предстоят срещи в още парламентарни  комисии - по здравеопазване и благоустройство и регионално развитие. След това трябва експерти да набележат нужните законодателни промени.  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати