Новини Събития

Ски курортите в Турция очакват рекорден брой руски туристи за новия сезон

   
Ски курортите в Турция очакват рекорден брой руски туристи за новия сезон

Зимните дестинации в Турция очакват с нетърпение сезона, който започва по-късно този месец. 

АА

Те предлагат много положителни емоции на скиорите със своите дълги писти и места за сноуборд и шейни. Всяка година стават все по-популярни и вече се радват на постоянен поток от туристи от цял ​​свят.

Улудаг

С близостта си до Истанбул и Бурса, Улудаг е един от най-популярните зимни курорти в Турция. Само миналата година около 2 милиона души са посетили тази дестинация, която се намира в полите най-високата планина в региона с надморска височина от 2543 метра. Района е оживен и през лятото, когато много планинари посещават района, поради изключително лесния достъп, чрез кабинков лифт от центъра на Бурса, директно до пистите.

АА

В курорта има множество хотели с капацитет от около 5000 легла. Курортът разполага с 20 ски писти с дължини между 300 и 1980 метра. 

АА

Халюк Беджерен, хотелиер в Улудаг сподели, че са се радвали на добър сезон миналата година, след пандемията от COVID-19. „Тази година, очакваме рекорден брой руски туристи, като вече имаме много резервации. През последните години имаме и голям брой туристи от страни от Близкия изток“, заяви Беджерен пред Анадолската агенция (AA). 

АА

Паландокен

Курортът Паландокен се очертава като друга важна дестинация за зимен туризъм в Турция. Дебел сняг вече е покрил планината в източната провинция Ерзурум. Местните жители прогнозират наплив от посетители до няколко седмици.

АА

Тази дестинация вече е популярна сред туристите от Иран, Русия, Украйна и Азербайджан. Нощното каране на ски също е популярно в този планински курорт, който разполага с 56 писти с дължина между 1 и 14 километра.

АА

Карталкая

Най-популярният зимен център в Северна Турция Карталкая посреща посетители с пет хотела с капацитет от 2000 легла и 25 ски писти, чиято обща дължина е 75 километра. Миналата зима той приюти около 250 000 любители на зимни спортове.

АА

Тази година бизнесът се надява на повече. Халит Ергюл, който ръководи асоциация на хотелиерите в района сподели, че сезона ще започне на 15 декември.

АА

Ерджиес

В Ерджиес в централна Турция местните фирми също отброяват дните до средата на декември за началото на сезона. Известен със своя фин сняг, който не залепва за ските, Ерджиес има 41 ски писти с обща дължина от 130 километра. Осветените писти предлагат и нощно каране на ски за посетителите.

АА

Курортът е разположен в провинция Кайсери. Той беше домакин на повече от 2 милиона души през миналия сезон, а тази година се очакват около 3 милиона души. Заедно с турските туристи, тази дестинация е популярна  предимно сред чуждестранните туристи от Полша и Русия.

АА

Картепе

Картепе в северозападната провинция Коджаели също се превърна в основна дестинация през последните години. Въпреки че има по-малко ски писти от другите зимни курорти, Картепе привлича туристи, особено от Истанбул, поради близостта си до града.

АА

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати