Новини

Катар e приел повече от 765 хиляди души през първите 17 дни на световното

   
Катар e приел повече от 765 хиляди души през първите 17 дни на световното

Над 765 хиляди души са посетили Катар през първите 17 дни на Световното първенство, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на организаторите на турнира.

Според изявлението, Катар е приел 765 859 международни посетители по време на турнира, повече от половината от които вече са напуснали страната. До 2 декември хора, които нямат карта "Hayya", която се издава на официални лица на турнира и притежатели на билети за мачовете, не бяха допускани в Катар.

В изявлението също така се съобщава за 1,33 милиона притежатели на билети и 3,09 милиона продадени билета за мачове от Световното първенство. Общата посещаемост в края на 52 мача от турнира е била 2,65 милиона души.

Към момента на Мондиала са изиграни 56 мача. На 9 декември са първите четвъртфинални срещи от турнира - Нидерландия ще играе с Аржентина, а Хърватия срещу Бразилия. На 10 декември ще се проведат мачовете от четвъртфиналите Англия - Франция и Мароко - Португалия. Мачовете от първенството в Катар се провеждат на осем стадиона в пет града, Финалът ще се играе на 18 декември в Лусаил.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати