Новини Събития

Най-високата сграда в ЕС вече е във Варшава

   
Най-високата сграда в ЕС вече е във Варшава

Неотдавна в полската столица Варшава беше открита 310-метрова структура, която вече официално носи титлата - най-високата сграда в ЕС. Varso Tower има наблюдателна площадка, която можете да посетите. Сградата се намира точно в центъра на града, на ъгъла на улиците Jana Pawla II и Chmielna. Кулата е проектирана да помещава офиси и търговски площи.

Важната наблюдателна площадка на Varso се намира на 230 метра над нивото на улицата, на 53-ия етаж, който е и най-високият обитаем етаж на кулата. На 49-ото ниво скоро ще има и озеленена тераса-бар, която ще се превърне в най-високата градина във Варшава.

Снимка: iStock by Getty Images

Вероятно сте забелязали, че изрично описваме Varso Tower като най-високата сграда в ЕС, а не като най-високата в Европа. Заради небостъргачите в Москва и Санкт Петербург Varso е шестата по височина сграда на континента, като преди това тази титла носеше Shard в Лондон. Varso е по-висок от Shard само с метър.

Ако търсите най-високата сграда в Европа, това ще бъде "Лахта център" в Санкт Петербург, който е висок 462 метра. Лахта има и площадка за наблюдение, която може да се посещава, въпреки че по очевидни причини Русия може да не е на първо място в списъка ви за пътуване в момента. Но пък вече съществува поне още една причина да се отправите към Варшава.

Снимка: iStock by Getty Images

trip.dir.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати