Анализи Новини Събития

България отново е най-евтина дестинация за британците

   
България отново е най-евтина дестинация за британците

България оглавява класацията на най-евтините дестинации за британски туристи на Which? Travel. Страната ни е класирана на първо място от десет дестинации в ранглистата, за чието изготвяне се сравняват средните цени на полети и хотели, както и разходите за храна и напитки в различни туристически места по света.

Коментирайки констатациите от нея, редакторът на Which? Travel Гай Хобс казва пред Daily Mail: „Нашето проучване установи, че само с 10 паунда (около 22 лева) можете да си купите до 22 бутилки местна бира в България или 16 чаши кафе в Турция.“ За пътуването до България британците плащат 117 паунда (около 265 лева) за двупосочен билет и 60 паунда (около 136 лева) за хотел.

От Which? Travel посочват, че в страната ни могат да се намерят „покриви с глинени плочи и пясъчни плажове, напомнящи за Хърватия, но на по-ниска цена“. Отбелязва се, че хотел от три до четири звезди в популярния курорт Слънчев бряг струва само 60 паунда (около 136 лева) на вечер, а тристепенно меню с вино за двама е на цена под 20 паунда (около 45 лева).

В цялата страна освежителните напитки са на добра цена, според Which? – кафето струва 60 пенса (около 1.30 лева), голяма бутилка вода 40 пенса (около 90 стотинки), а бирата е на цена под 1 паунд (около 2.20 лева). Пътеводителят препоръчва на туристите да се запознаят с 3000-годишната история на Несебър и да открият „величествената“ архитектура на София. След България в класацията се нарежда Турция, която обаче е определена като най-евтината дестинация за храни и напитки.

Тристепенно меню там струва само 7.50 паунда на човек (около 17 лева) в популярния плажен курорт Мармарис, докато за напитки към обяда се плащат по-малко от 5 паунда (около 11 лева), според Which?. От пътеводителя нареждат на трета позиция Португалия в класацията на най-евтините дестиниции за британците, следвана от Испания, Унгария, Тайланд, Южна Африка, американския щат Флорида, Мавриций и Коста Рика.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати