Новини Събития

Сингапур е най-безопасната за туристи държава в света

  09.12.2022 09:15  
Сингапур е най-безопасната за туристи държава в света

Израел е определен като петата най-сигурна страна в света за туристите, според "Дъ Суифтест", специализиран американски уебсайт в областта на застраховането, предаде израелската информационна агенция ТПС, цитирана от БТА. 

Уебсайтът базира своя индекс за безопасност при пътуване, като сравнява броя на смъртните случаи в резултат на убийства, пътни инциденти, природни бедствия, лоши санитарни условия и други фактори в 50-те най-посещавани страни в света. Сингапур зае първото място в класацията за най-безопасната държава в света за туристите, следван от Дания, Нидерландия, Швейцария и Израел. В топ 20 влизат Обединеното кралство, Италия, Испания и Австралия.

Списъкът на "Дъ Суифтест" с най-смъртоносните страни за туристите беше оглавен от Южна Африка. Други страни в този списък са Мексико, Бразилия, Китай и Иран, а САЩ заемат 20-о място.

Проучването призовава туристите никога да не пътуват, без да са проучили потенциалните опасности на дестинацията, която планират да посетят, както и да вземат предпазни мерки, докато са в чужбина, и да не пътуват сами. Според данни на министерството на туризма повече от 2 милиона туристи са посетили Израел между януари и октомври тази година.