Новини Турагенции

Екватор обяви ранни записвания от Пловдив до четири дестинации през 2023 г.

   
Екватор обяви ранни записвания от Пловдив до четири дестинации през 2023 г.

Турция и Тунис бяха две от дестинациите, които посрещнаха най-много български туристи през 2022 г. Туроператорите смятат, че тази тенденция ще се задържи и вече има потвърдени програми до тези места за лято 2023. Новото обаче е, че догодина летище Пловдив ще продължи да се развива и пътуващите от Централна България ще имат достъп и до тези две горещи точки. Петя Борисова, маркетинг мениджър на туристическа агенция „Екватор“, разкрива пред TravelNews: “Вече имаме потвърдени чартъри до Анталия. До броени дни очакваме да пуснем и офертите за Бордум, Тунис и остров Джерба”.  

​​Турската ривиера се мие от водите на Средиземно море, което е изключително подходящо за плуване, морски спортове и други водни забавления. Дестинацията е перфектна за семейства с деца, които искат плитки и безопасни води, както и за младежи, които предпочитат по-екстремните преживявания. Турция предлага всичко! Едно от най-големите предимства също така са и много ниските цени спрямо други европейски дестинации, като например Гърция или Испания. 

Анталия от е основният туристически център за пътуващите, които търсят почивка по средиземноморските брегове на Турция. “Екватор” предлага уникалната възможност да се насладите на това райско кътче със 7-дневна All Inclusive почивка. Чартърните полети се възстановяват от 24 май 2023 г. и ще продължат всяка седмица до края на октомври (с кратка почивка от средата на юли до края на август, поради прекалено високите температури в Анталия). Цените започват от 1348 лв. на човек и включват: самолетен билет Пловдив – Анталия – Пловдив с директен чартърен полет с European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента, чадъри, шезлонги, матраци, кърпи на басейна и трансфер летище – хотел – летище.  

„Екватор“ предлага с голяма мрежа от хотели, като в портфолиото си има както по-бюджетни опции, така и луксозни бутикови комплекси. Българите могат да избират от над 30 хотела, като агенцията гарантира за качеството на обслужването във всеки от тях. Към цената е включена също и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“, пакет за максимална сигурност и представител на туроператора, който ще придружава туристите по време на целия им престой. 

Тунис и остров Джерба също са едни от най-добрите дестинации за морска почивка. Цените за тези места се очакват да се запазят близки до тази година, започващи от 1050 лв. на човек за едноседмична All Inclusive почивка. “Екватор” предлага мрежа от хотели в Монастир и Хамамет, които разполагат с едни от най-красивите плажни ивици.  

Въпреки, че все е още е рано, възможностите за летни почивки през 2023 г. вече са на хоризонта. Предимствата от ранното записване са много, но най-вече туристите си гарантират по-ниски цени и места за най-натоварените хотели. По този начин лятната ваканция е в кърпа вързана и е обвързана само с приятни и спокойни емоции. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати