Новини Транспорт

Вижте най-впечатляващите влакови маршрути във Франция

   
Вижте най-впечатляващите влакови маршрути във Франция

Промяната със сигурност ще има своето благотворно влияние върху околната среда, но е и възможност за пътниците да открият повече от зашеметяващите влакови маршрути в страната. А те наистина са удивителни и предлагат незабравима панорама - зелени лозя, величествени планини и върхове, Средиземно море на юг.

Представяме ви шест от най-добрите пътувания с влак във Франция, които да предприемете през 2023 г.

Качете се на борда на историческата линия Le Cévenol, за да се насладите на зелени пейзажи

Линията от Клермон-Феран до Ним е един от най-старите влакови маршрути във Франция. Построена е в средата на XIX в. и е героичен инженерен подвиг като преминава през гранитните и базалтовите планини на проломите на река Алиер. Маршрутът с дължина 303 км започва с криволичене през пищния пейзаж край Клермон-Феран. Оттук се отправяте през скалистото дефиле, пресичайки три исторически виадукта и преминавайки през 106 тунела. Маршрутът се изкачва до La Bastide Puylaurent на височина 1 018 м, откъдето можете да се любувате на дивата красота на Централния масив, който се разкрива около вас.

Пътуване с романтичния "малък жълт влак" през Пиренеите

Това слънчево жълто влакче свързва гарите Villefranche-Vernet-les-Bains и Latour-de-Carol близо до испанската граница. Със сигурност ще пожелаете място до прозореца в малкия влак Petit Train Jaune, който потегля с ръмжене през мощните Пиренейски планини. По пътя ще преминете през приказни долини, дълбоки пропасти, тъмни гори и отвесни склонове. Обърнете внимание на две древни крепости и манастир, който се извисява на върха на планината.

Възхищавайте се на Средиземно море от Марсилия до Вентимиля

За да се насладите на ослепителна гледка към лазурното Средиземно море, качете се на влака на SNCF, който се движи по южното крайбрежие на Франция. Пътуването с дължина 187 км отвежда пътниците покрай гледки на кобалтови заливи, селца с цвят на охра и розово и склонове с диви билки. Този маршрут може да се измине бавно и на различни етапи, като се спира в известни градове като бляскавия Сен Тропе, холивудският рай Кан и романтичния в пастелните си цветове Мантон. Пътуването завършва на италианската граница, където може да се изкушите просто да се обърнете и да го направите отново.

Открийте Дивия Запад на Франция

Скрит в Прованс, Франция има свой собствен див запад, с каубои, диви бикове и невероятни ферми. Можете да го посетите, като вземете влак от Ним и пристигнете след 37 километра по-късно на крайбрежната гара Le Grau-du-Roi. Маршрутът ще ви преведе през дивите влажни зони на Камарг - речна делта, където Малката и Голямата Рона се вливат в морето. Сред солените блата и лагуните се оглеждайте за gardians - местните каубои. Обърнете внимание и на небето, където може да видите розово фламинго да прелита над главата ви.

Из Прованс с влакчето Des Pignes

Ако искате да се насладите на по-класическо преживяване в Прованс, изберете маршрута на Des Pignes между Ница и планинското село Дин ле Бен .По пътя пътниците преминават през ароматни борови гори и долини с буйни потоци. След тричасовото пътуване можете да се разходите в планинското селце, където ще откриете каменни къщи, цъфтяща  бугенвилея, и магазини, изпълнени с аромат на лавандула.

Парижкото великолепие с линия 6 на метрото

Ако разполагате с малко свободно време в столицата, повозете се с парижкото метро. Пътуването от Берси до Трокадеро е предимно надземно и ви дава възможност да направите импровизирана обиколка на класическите парижки улици. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати