Новини Събития

EVN откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили

  10.12.2022 14:05  
EVN откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили

Новата електроколонка е общо 6-та зарядна станция на компанията след тези в Пловдив, Смолян и Варна  На 8 декември 2022 г. EVN България откри нова зарядна станция за електромобили. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път Пловдив – Смолян (на паркинга под ски зона „Студенец“).

На откриването присъстваха Александър Сипек, председател на съвета на дирeкторите на EVN България,  Калина Трифонова, зам.-председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Maрин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, както и Александър Димитров от Пампорово АД, съобщават от дружеството. Новата електроколонка е тип бързозарядна станция с максимална мощност 120 kW (киловата) или 2Х60kW – позволява да бъдат зареждани 2 електромобила едновременно. Видът на двата конектора е CCS. Инвестицията е на стойност 90 000 лв.

Зареждането на електромобилите на станциите на EVN България става чрез безплатното мобилно приложение EVN2GO. То е съвместимо с всички версии на Android и iOS. Зарядната станция в Пампорово е 6-та обществена зарядна станция на EVN България. В началото на 2020 г. компанията изгради 3 електроколонки в Пловдив, а през 2021 г. – по една в Смолян и във Варна. Изграждането на нова зарядна станция в един от най-големите зимни курорти в страната ще улесни ползвателите на електромобили в България. Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати