Заведения Новини

100% са резервирани заведенията в Пловдив и региона за новогодишните празници

   
100% са резервирани заведенията в Пловдив и региона за новогодишните празници

100% са резервирани заведенията в Пловдив и региона за новогодишните празници, съобщи през Plovdiv24.bg Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Тракия".

Резервациите си вървят нормално, хората не се притесняват от инфлацията. Има съвсем малък ръст на цените в заведенията – под 10%, тъй като се гони минимална печалба с цел да се задържи персонала. Но това не се отразява на клиентите. Дори може да се каже, че има съживяване на бранша след ковид кризата, независимо от инфлацията, посочи Еньо Енев.  

Някои заведения са напълно заети вече. Те изпращат клиенти към други, които все още имат свободни места за новогодишната нощ. Масови са и резервациите по планинските курорти, по нощните клубове и в елитните заведения в Пловдив.

По време на Студентския празник заведенията също са били препълнени, хубавите елитни заведения в Пловдив- също. Имало е и комбинирани резервации за ресторант и след това нощен клуб.

Коледа е семеен празник и засега почти няма резервации за него по заведенията. Разбира се, не така стоят нещата при къщите за гости и вили, които са ангажирани и за Коледа, каза Енев.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати