Анализи Новини

Габровски номинира Мартин Захариев за министър на туризма

   
Габровски номинира Мартин Захариев за министър на туризма

Проф. Николай Габровски предлага д-р Мартин Захариев за министър на туризма, научи TravelNews от източници от преговорите. Той ще бъде в състава на правителството, който днес Габровски ще върне на президента Румен Радев. Захариев идва от бранша, където е зам.-председател на Националния борд по туризъм. Има богат опит в маркетинга и рекламата. 

През годините работи в областта на медиите, телекомуникациите и туризма като журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент през последните 25 години. Той беше дългогодишен издател на списания, предприемач в различни медийни и иновативни технологични проекти. Завършил е право в Софийския университет и е специализирал "Медиен мениджмънт" в САЩ и Англия. В началото на професионалната си кариера е водещ на различни предавания по радио Витоша, Дарик Радио, БНР, както и на програмата „Всяка неделя“ по БНТ. 

Работи като главен секретар на Държавната комисия по далекосъобщения между 1999 и 2001 г. В периода от 1993 до 2008 г. създава и издава едни от водещите списания в България – Union Media, Егоист, ЕГО, Плейбой, Ритъм, Мотор Шоу, Bulgaria Air, Hello!, BBC Знание, BBC Good Food, BBC Top Gear, Auto Bild, Grazia, Glamour. 

Мартин Захариев създава и управлява радио мрежите Ретро Радио от 2001 до 2008 г. и Радио Гонг от 2004 до 2008 г., както и компанията Digital Radio, профилирана в доставката на цифрово медийно съдържание и стрийминг услуги. Бил е телевизионен продуцент на предаванията „Форт Бояр“, „Аламинут“ и „Преди обед“ по бТВ.

Захариев беше и депутат в 42-рото Народно събрание, избран от гражданската квота на БСП, където беше член на Комисията по култура и медии, както и беше член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. В 43-тото Народно събрание беше съветник към същите две комисии. 

През 2016 г. стана изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, а през 2018 беше избран за заместник-председател на Управителния съвет на борда. През 2020 г. е избран за зам.-председател на Обществения съвет на БНТ. 
Мартин Захариев е роден на 3 юли 1967 г. Семеен е с две деца.

Мирослав Иванов
 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати