Новини Събития

Светът на Хари Потър оживява във Виена

  13.12.2022 09:26  
Светът на Хари Потър оживява във Виена

"Хари Потър: Изложбата" показва света на легендарната поредица с помощта на завладяващ дизайн. Европейската премиера ще бъде на 16 декември 2022 г. във Виена. Известни сцени и герои оживяват, а посетителите могат да се докоснат до оригиналните костюми и реквизит от филмите, съобщава БТА.

Светът на магьосниците е детската мечта на много хора по целия свят и поради тази причина Warner Bros.Themed Entertainment заедно с Imagine Exhibitions und EMC Presents предлагат на феновете на Хари Потър едно вълшебно пътешествие. В годините, откакто Хари Потър беше отвлечен от гара Кингс Крос, перон Девет и три четвърти, точно в единадесет часа, неговите невероятни приключения оставиха уникален и траен отпечатък в поп културата.

Професор Дъмбълдор, Хари, Рон и Хърмаяни, както и другите членове на магьосническото семейство Уизли оживяват в мащабната пътуваща експозиция. В нейната основа са известните романи на Джоан Роулинг и осемте филма, базирани на тях, пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" и първите две части на филмите "Фантастичните животни". Емблематични персонажи, сцени и магически същества оживяват с помощта на завладяващ дизайн и модерни технологии. Посетителите могат също да се полюбуват на оригинален реквизит и костюми, да приготвят отвари или да поиграят на куидич, играта на магьосници на летящи метли. Пътешествието започва именно от гара Кингс Крос, перон Девет и три четвърти, а след това следват изненадите. Освен това феновете ще могат да си купят лицензирани продукти, вдъхновени от филмите за Хари Потър, както и ексклузивни артикули, които не се предлагат в нито един друг магьоснически свят.

Световната премиера на "Хари Потър: Изложбата" беше през миналия февруари в Института Франклин във Филаделфия, САЩ. Тя беше разгледана от стотици хиляди фенове, което я превърна в една от най-посещаваните изложби в историята на музея.

Изложбата във Виена е първата в Европа и ще бъде отворена до 19 март 2023 г., след което ще продължи да обикаля света и ще посети градове в Латинска Америка, Азия и Европа.