Новини Турагенции

Exotic Holiday подпомага училището по изкуства в с. Русаля

   
Exotic Holiday подпомага училището по изкуства в с. Русаля

За поредна година туроператорът Exotic Holiday подпомага училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца в с. Русаля. Тази година с част от печалбата на фирмата се осигуряват средства за отопление през зимния сезон и коледни подаръци за децата. Преди 2 години, чествайки своя 10-годишен юбилей, взехме решение, че ще отделяме част от печалбата от всяка резервация за талантливите деца от училището, каза управителят на компанията Красимир Златанов. "Благодарим на нашите клиенти, че избират Exotic Holiday за своето пътуване Благодарение на тях ние имаме възможност да помогнем на децата от с. Русаля.", подчерта той.
Училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца в с. Русаля е уникален проект, който стартира през  2014 г. Различното и иновативното при него, е че фокусът му, изцяло съсредоточен върху будни и даровити деца от най-бедните слоеве на обществото. Те са израстващи в пълна социална изолация и носещи клеймото на обреченост, деца лишени от  правото на равен старт и шанс за развитие. Броят на тези деца расте и отдавна излиза извън малцинствените общности. Училището е единственото, което им дава шанс да получат напълно безплатно образование, възпитание и грижа, без да  губят идентичността си и без да бъдат откъснати от семейство и общност. Целта е да им се даде надежда за по-добър живот и бъдеще.
Училището в с. Русаля е извън всякакви стандарти, което го прави много полезно и съвременно. Единственият минус от това е постоянната финансовата нестабилност.  От една страна е лишено  от възможностите на държавните и общински училища, защото законът го определя като частно, а от друга липсата на финансовата  обезпеченост на частните училища, защото реално всичко е безплатно.
От Exotic Holiday призовават всеки, който може, да се включи в инициативата, дарявайки сума за децата от училището в с. Русаля. Те са изключително талантливи и имат огромно желание да се развиват и учат. Нека заедно да покажем на тези малки герои и техните ръководители, че все още има добри хора и смисъл да се прави добро!
За всички, които ще се включват в кампанията, посочваме банковата сметка на училището:
Българо Американска Кредитна Банка / Титуляр: Сдружение Русаля
BG68BGUS91601009862600
 
Повече информация на:
https://www.rusalya.org/
https://www.facebook.com/Rusalya/
Училище по изкуства и занаяти / School for Arts and Crafts - Rusalya
 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати