Новини Събития

Разследван от КФН и прокуратурата проект получи награда в туризма от президента

   
Разследван от КФН и прокуратурата проект получи награда в туризма от президента

Разследван за измама проект получи голямата награда в категория "Изборът на българите" на седмите Годишни награди в туризма - 2022. Става въпрос за "Исторически парк" при село Неофит Рилски, Варненска област.

Проектът попадна в полезрението на КФН заради акционерната схема, която беше разкрита от в. "Капитал". Според КФН е възможно парите всъщност да отиват директно по сметки на акционерите, които прехвърлят акции. В средата на юли, 2019 година комисията прехвърли случая на прокуратурата. КФН уточни, че го прави, защото прехвърлянето на акции не става през борсова платформа, т.е. публично и затова не може да направи допълнителна проверка, тъй като говорим за частноправни субекти. Именно заради това случаят е препратен към прокуратурата. Какво обаче се случва оттогава, не е ясно.

"Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развият останалите сектори от обществено-икономическия живот. Как ще имаме инвестиции, как ще имаме обмен на технологии, как ще задържаме тези инвестиции, как изобщо светът ще знае за нас, ако ние нямаме силна, пълноценна туристическа дейност и възможности тук в България", каза президентът Радев.

Държавният глава изтъкна, че страната ни влага много малко в реклама на своя туристически сектор в сравнение с други държави. Трябва на всички нива - държавните институции, изпълнителната и местна власт – ние трябва да обединим своите усилия по най-добрия начин, така, че да създадем условия тук, в България, да ни бъде много по-интересно на самите нас, по-приятно, да прекараме времето си пълноценно, но и да показваме България такава, каквато е – богата, красива на история, култура, постижения, хора, на природа на всички наши партньори от целия свят, коментира още президентът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати