Анализи

Албания отчита над 7.1 млн. туристи до ноември

   
Албания отчита над 7.1 млн. туристи до ноември

Албания привлича все повече и повече чуждестранни посетители, тъй като се счита за популярна туристическа дестинация за много туристи по света, предаде за БТА албанската агенция АТА.

Министърът на туризма и околната среда на Албания Мирела Кумбаро сподели днес в социалните медии данните за чуждестранните туристи в Албания през периода януари-ноември.

В публикацията си Кумпаро посочи: „Има добри новини в туризма дори за месец ноември, когато има увеличение на чуждестранните посетители с 46,8% в сравнение с миналата година и общо 7,1 милиона от януари до ноември - рекорд за всички години”.

 По думите на Кумбаро през ноември тази година Албания е посетена от 358 350 чуждестранни туристи, докато през ноември 2021 г. те са били 244 061.

 „За периода януари-ноември 2022 г. страната ни е привлякла 7 152 242 чуждестранни туристи, докато миналата година - 5 421 240. Така че има 31,9% повече туристи от миналата година“, написа Кумбаро.

Албания е богата на природни красоти като планински пейзажи и зашеметяващи брегове, които често се виждат в най-престижните пътеводители и списания по света. Но освен тях, специално място все повече заема културният туризъм, като многобройните музеи и замъци в цяла Албания привличат все повече местни и чуждестранни туристи.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати