Турагенции

Чартъри до Тунис и остров Джерба ще има и през 2023 г.

   
Чартъри до Тунис и остров Джерба ще има и през 2023 г.

През последните няколко години Тунис се превърна в една от любимите морски дестинации за българите. Само на двучасов полет разстояние се открива пленителната смесица между арабска култура, природни богатства и красивите кристално сини средиземноморски плажове, която страната представя. Това, че държавата е достъпна и предоставя 5-звезден лукс на добри цени е допълнителна причина да е предпочитана сред българите. Туроператорите смятат, че този интерес ще се задържи и вече има потвърдени програми за лято 2023. Петя Борисова, маркетинг мениджър на туристическа агенция „Екватор“, разкрива пред TravelNews: “Вече имаме потвърдени чартъри до Тунис и остров Джерба. Двете места бяха много успешни за нас през изминалата година и очакваме отново да зарадват хиляди туристи”. 

Тунис е перфектната дестинация за семейства с деца, които искат плитки и безопасни води, както и за младежи, които предпочитат по-екстремните преживявания. Освен традиционни морски забавления, страната има и богата история и култура, която позволява едно изпълнено с различни приключения пътуване. Освен на плажа, туристите могат да прекарат времето си в търсене на оазиси в Сахара, яздене на камили, екстремни ATV спускания в пустинята, както и посещение  на културните забележителности в столицата Тунис, Ел Джем и Сиди Бу Саид. С подобна програма няма как да скучаете!

Хамамет

 е основният туристически център за пътуващите, които търсят почивка по средиземноморските брегове на Тунис. “Екватор” предлага уникалната възможност да се насладите на това райско кътче със 7-дневна All Inclusive почивка. Чартърните полети се възстановяват от 13 април 2023 г. и ще продължат всяка седмица до началото на ноември. Цените започват от 1042 лв. на човек и включват самолетен билет от и до Енфида (с възможност за отпътуване от Варна, Пловдив и София) с директен чартърен полет, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер от летище - хотел - летище и 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента, медицински застраховки с “Евроинс”.

Остров Джерба

също набира популярност сред българите. Той е част от Тунис, но в предишни години фокусът на екскурзиите беше главно върху континенталната част от страната. “Екватор” предлага и екскурзии, изцяло съсредоточени върху живописния остров.

Това е популярна туристическа дестинация както за тунизийци, така и за чужденци. На острова има много хотели, ресторанти и магазини, които обслужват туристите. Също така има няколко исторически обекта, сред които стари крепости, запазени арабски пазари и дори снимачни площадки от „Междузвездни войни“. Джерба създава перфектния баланс между културата и релакса. Плажовете са едни от най-хубавите в Тунис, а чистите води дават възможност за плуване и гмуркане с шнорхел. На острова има и няколко голф игрища, което го прави идеалното място за почитателите на спорта.

Джерба е една идея по-достъпен, с начални цени от 870 лв. на човек. Чартърни полети от София ще има от 10 април до 6 ноември 2023 г. В пакетът са включени самолетен билет с авиокомпания European Air Charter с включени летищни такси, регистриран багаж 20 кг, 5 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента и трансфер летище – хотел – летище. Независимо дали  изберете Хамамет или Джерба в общата цена са включени и медицинска застраховка “Помощ при пътуване” от “Евроинс” с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А) и бонус пакет “Максимална сигурност”. Също така представител на туроператора е на разположение по време на целия престой.

Ако търсите уникална и екзотична дестинация за пътуване, Тунис определено си заслужава да бъде разгледан! Със своите красиви пейзажи, богато културно наследство и страхотни чисти плажове, това е същински морски рай. Страната има какво да предложи на всеки тип пътешественик и гарантира едно незабравимо пътуване, изпълнено с много различни приключения.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати