Транспорт

Нов полет на ITA Airways от Рим Фиумичино до Малдивите, излитащ утре

   
Нов полет на ITA Airways от Рим Фиумичино до Малдивите, излитащ утре

Първият директен полет на ITA Airways от Рим Фиумичино до Мале (Малдивите) излита утре и ще се изпълнява с флагмана на компанията, Airbus A350.

За да отговори на очакваното търсене, новата връзка ще има променлив брой седмични честоти: от два пъти седмично, в събота и неделя (на 17, 18 декември и от 28 януари до 25 март), до три седмични честоти (от 21 до 25 часа декември и от 19 до 22 януари), на четири седмични честоти (от 26 декември до 1 януари и от 11 до 15 януари) и на пет седмични честоти (от 2 до 8 януари). Излитането от летище Фиумичино в Рим е в 22:15 ч. с пристигане на международното летище Velana - Malè в 11:25 ч., местно време. Полетът от Мале е планиран от 18 декември 2022 г. до 15 април 2023 г. с излитане в 13:25 ч. местно време и пристигане в Рим Фиумичино в 19:30/19:45 ч.

Полетът ще се изпълнява до 15 април 2023 г., което позволява на италианските летовници да изберат Малдивите и за своите Великденски празници. В допълнение, пътуващите по новия маршрут също ще бъдат удобно свързани с полетите от големите европейски летища благодарение на обширната мрежа на ITA Airways.

„Горди и развълнувани сме да открием утрешния полет на ITA Airways от Рим Фиумичино до Мале, нова междуконтинентална връзка, която стартира само няколко дни след откриването на директните полети до Токио и Делхи – каза Емилиана Лимосани, главен търговски директор на ITA Airways и Изпълнителен директор Volare. „Тази връзка има за цел по-нататъшното развитие на нашата мрежа чрез идентифициране на дестинации от най-голям интерес и с най-висок потенциал не само за крайния клиент, но и за бизнес партньори, туроператори и туристически агенции. Пътниците на ITA Airways също ще пътуват до Малдивите с удобни връзки не само от Италия, но и от цяла Европа."

„Очакваме с нетърпение да приветстваме водещия италиански превозвач на Малдивите отново и сме уверени, че увеличаването на директната свързаност ще увеличи пристигащите през празничния и зимния сезон, каза Thoyyib Mohamed, главен изпълнителен директор на Visit Maldives. „Италия винаги е била един от нашите ключови пазари, един от историческо значение за малдивската туристическа индустрия. Туристите от Италия всъщност бяха първите, които посетиха Малдивите, когато започнахме развитието на туризма преди точно 50 години и днес сме наистина развълнувани относно тази пряка връзка между двете страни. В момента Италия е 5-ият пазар по отношение на обема на пристигащите с над 80 000 посетители (5,4% от общия пазарен дял)".

По този начин ITA Airways разширява своята междуконтинентална мрежа, гледайки към Индийския океан и отговаряйки на все по-силното търсене на клиентите за една от най-търсените дестинации в световния туризъм - Малдивите. Тази нова междуконтинентална връзка се присъединява към осемте вече оперирани от ITA Airways с директни полети до Ню Йорк, Лос Анджелис, Бостън, Маями, Буенос Айрес, Сао Пауло, Токио и Ню Делхи.

Всички нови полети на ITA Airways могат да бъдат закупени на ita-airways.com или чрез кол центъра на компанията, туристическите агенции и билетните каси на летището.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати