Транспорт

Първите ски туристи пристигнаха на летище София с полет на EL AL

   
Първите ски туристи пристигнаха на летище София  с полет на EL AL

Тази сутрин с полет на EL AL пристигнаха първите ски туристи. 159 пътници на борда, сред които израелски медии и блогъри нетърпеливи да станат част от новия зимен сезон.

При пристигането си на летище София полетът беше посрещнат с традиционния воден салют, а пътниците поздравени лично от Орли Дафна Сона – консул на Израел в България. Нейните думи за красотата на страната ни и възможностите, които предлага са показателни за популярността на страната ни като чуждестранна туристическа дестинация – 250 000 души посещават България целогодишно.

Мариела Модева – заместник-министър на туризма, определи Израел като перспективен за страната ни пазар и сподели оптимистични цифри за настоящия сезон: очакванията са за повече от 30 000 туристи от Израел. Чуждестранните посетители в България проявяват интерес към летния, зимния, СПА-туризма, както и към културния.

„1.5 млн. пътници пристигнали с над 10 000 полета на EL AL за последните години са посетили София и страната“ – каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София. „Имаме оптимистични очаквания за предстоящия зимен сезон - новият 271-местен Dremaliner, който от началото на годината започва да оперира по маршрута София – Тел Авив ще осигури повече възможности за пътуване до столицата и страната, както и допълнителни приходи за местната икономика и туристическа индустрия.“

Коби Голан – вицепрезидент, „Международни операции“ на EL AL, заяви: „През последните няколко години се наблюдава голямо увеличение на броя на пътниците, които резервират полети до София – продължаваща и през зимния сезон тенденция. EL AL счита София за стратегически маршрут и предоставя много ресурси да поддържа този интерес.“



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати