Заведения Новини

Илин Димитров: Няколко български ресторанта могат да спечелят звезда Мишлен

   
Илин Димитров: Няколко български ресторанта могат да спечелят звезда Мишлен

Имаме сериозни амбиции няколко ресторанта да успеят да спечелят звезда „Мишлен“, каза пред БНТ служебният министър на туризма Илин Димитров. Той добави, че е изпратена покана до централата на „Мишлен“. Поканени са инструктури в България. По думите му има кандидати за това, но трябва да се уточнят критериите. Димитров не уточни за кои ресторанти става въпрос.

Според него зимните ни курорти, сред които Банско, Боровец и Пампорово, предлагат „прекрасно съотношение между цена-качество“. По думите му цените тази година ще са с 20-30 % по-високи, но туристическият ни продукт остава конкурентоспособен.

Министърът коментари, че годината е била трудна, но успешна. По думите му в началото на годината и след началото на войната са очаквали 22% спад в сектора, спрямо 2019 г. В момента този спад е едноцифрено число – между 8 и 9 %. До края на октомври сме реализирали 5 млрд. лв. приходи в хазната от туризъм, обяви още Димитров. Той заяви, че има сериозен отлив на туристи от руския, украинския, белоруския и немския пазар. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати