Анализи Новини

България очаква румънски, британски, гръцки и израелски туристи през зимата

   
България очаква румънски, британски, гръцки и израелски туристи през зимата

Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон се очаква да дойдат от Румъния, Великобритания, Гърция и Израел. Това каза министърът на туризма Илин Димитров в студиото на “Събуди се” по Нова тв.

“Това е първата зима, в която няма никакви мерки. Цените са много добри. На фона на конкурентните ни дестинации ние стоим много добре на картата”, каза Димитров.

Има сериозен отлив на работници от туристическия сектор, каза още туристическият министър. По думите му българите работят добре, затова са търсени в чужбина.

От друга страна у нас се наемат чуждестранни полицаи. “Когато имаш полицаи от Гърция, самите гърци са много по-спокойни”, посочи Димитров, който обясни, че това се случва чрез двустранни споразумения.

Именно с подобно споразумение медицински екипи ще бъдат командировани следващото лято.

Димитров коментира още поста на Илон Мъск в социалните мрежи, в който милиардерът сравни Белоградчишките скали с картини от компютърна игра. “Това не е първият милиардер, който се захласва по България. Хубава новина е. Използвахме максимума за рекламни цели. Дали ще дойде, или не - нашият туризъм се развива”, каза министърът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати