Новини Събития

Австралия ще таксува туристите, посещаващи популярни в социалните медии места

   
Австралия ще таксува туристите, посещаващи популярни в социалните медии места

Туристите, които искат да посетят популярни в социалните медии места в Северната територия на Австралия, ще трябва да плащат такса. Новите пропуски ще бъдат въведени от април 2023 г. както за местни, така и за международни посетители, като туристите ще могат да купят еднодневни, едноседмични и „отворени“ опции за конкретни национални паркове в региона.

Списъкът се отнася за 50 от 85 национални парка в Северната територия. Техните забележителности са много фотографирани и често публикувани в социалните медии. Тези живописни райони редовно се появяват в Instagram, посочва Independent.

Дневната карта ще струва 10 долара за възрастен, а за дете - $5 или $25 за семейство.

Междувременно, двуседмичната карта е на цена 30 долара за възрастен, 15 долара за дете или 75 долара за семейство. И накрая, отвореният пропуск ще струва $60 за възрастен, $30 за дете и $150 за семейство.

Както съобщава ABC News, изпълнителният директор на Parks and Wildlife Сали Игън посочва: „Приходите от такси ще бъдат инвестирани в „защита, поддръжка и безопасност на нашите паркове и създаване на нови изживявания за посетителите“.

„Нищо в момента не предполага, че за хората таксите ще бъдат проблем и ще ги спрат да посещават Северната територия“, добавя тя. Пропуските ще могат да бъдат купени онлайн от април 2023 г., а жителите на Северната територия ще бъдат освободени от всякакви такси.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати