Новини Хотели

Нови куполни къщи ще предлагат настаняване под звездите до Вашингтон

   
Нови куполни къщи ще предлагат настаняване под звездите до Вашингтон

С поглед към звездите от леглото – мечтата на всяка романтична душа вече е сбъдната, но ще се разгърне в цялата си прелест през април 2023 г. Тези нови куполни къщи до Вашингтон са едновременно революционни и романтични. Oculis Lodge звучи наистина мечтателно - куполна постройка с 15-метров покривен прозорец над главата, който ви позволява да гледате звездите, докато заспите.

Огромният покривен прозорец позволява наблюдение и от всекидневната. Въпреки че се строят в дивата природа на Вашингтон, в Каскадните планини, те представляват луксозни постройки с отопляемо пространство за йога, частно джакузи за шест души и сауна за четирима, и разполагат с технологии за интелигентен дом. Новото пространство ще отвори врати през април следващата година.

Екологичният бетонен купол ще използва 50% по-малко енергия за отопление и охлаждане в сравнение с подобна структура, изработена от други материали. От архитектурна гледна точка куполът с площ 700 кв. м е очарователен и ви позволява да се потопите в природата с помощта на покривния прозорец точно над леглото. Интересно е, че вътрешността е овална, а не кръгла.

Спалнята е с легло в кралски размери, сградата разполага и с луксозна баня и таванско помещение на горния етаж, което може да побере четирима души. Дизайнът предлага още уютна дневна за преживяване на мечтите от 70-те години (както и още една чудесна гледка през този покривен прозорец) и напълно обзаведена кухня. Обектът се състои от три свързани кръгли единици - самият купол, външна площадка с лаундж с огнище и зона с джакузи. На верандата е разположен хамак за още по-удобно наблюдение на звездите. Има дори - както вече вероятно подозирате - осигурен е телескоп, за да се доближите още повече до звездите.

Има и още един неустоим факт. Наблизо се намира планината Бейкър, само на 25 минути път с кола до нейните ски писти. Тази планина някога е била носител на световния рекорд за най-много снеговалежи за един зимен сезон! В нея ще откриете покрити с ледници върхове, планински ливади и стари гори предлагащи множество дейности за всички сезони - стотици мили пътеки за пешеходен туризъм (включително покрай водопади и реки), колоездене, каране на ски.

Oculis Lodge ще бъде заобиколена от 7 акра незастроена частна земя. Какво ще ядете, докато сте в тази романтична пустош? Можете да поръчате предварително храна чрез сайта на компанията и тя ще бъде заредена в хладилника ви към момента на пристигането ви - това включва органични плодове и зеленчуци, меню за закуска и вечеря.

Ако Вашингтон не ви привлича достатъчно, същият дизайнерски проект вече функционира в Коста Рика в Igloo Beach Lodge, но пък тези къщички в Oculis ще бъдат по-големи и ще позволяват по-дълъг престой.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати