Новини Транспорт

Луфтханза отказа помощ за дете, защото България е част от Русия

   
Луфтханза отказа помощ за дете, защото България е част от Русия

Българският посланик в САЩ Георги Панайотов разказва в сряда как американският офис на германската авиокомпания ''Луфтханза'' е отказал придружител за 12-годишния му син, защото смята България за част от Руската федерация.

Посланикът e поръчал услугата придружител за непълнолетен, който да го поеме от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт, и да го заведе до излитащия самолет за София.

"Изпращам сина си в България за Коледа. Лети с "Луфтханза" през Франкфурт за София. Поръчвам му придружител, който да го поеме от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт и да го заведе до излитащия самолет за София, защото летището във Франкфурт е огромно, Тео е на 12 години и никога не е пътувал сам. Услугата е платена и компанията потвърждава. В деня на заминаването ми се сервира, че услугата (съдействие на 12-годишно дете) е отменена.

Цитираната от ЛУФТХАНЗА причина е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!", пише дипломатът.

"Не е виц, а действителен случай, който ми скъса нервите и травмира детето. Толкова по въпроса за германската пунктуалност! Какво се е случило с Луфтханза?!", пита той. В крайна сметка екипажът на самолета се е ангажирал да помогне на детето да се качи на правилния полет и в момента лети за София. Иронията е, че "Луфтханза" е един от големите инвеститори в България и поддържа най-голямата регионална ремонтна база на летището в София.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати