Събития

TikTok полудя по пирамида в Шотландия (ВИДЕО)

   
TikTok полудя по пирамида в Шотландия (ВИДЕО)

Обединеното кралство е дом на всякакви изкушения - от изключителни райони на природна красота до много, много примамливи пекарни Greggs. Но макар да си мислите, че знаете всичко за тази прекрасна страна, определено се лъжете. Акаунт в TikTok разкри неочакван "скрит скъпоценен камък" в Шотландия, а потребителите направо полудяха, пише TimeOut.

В провинцията, северно от Единбург, е скрита тайна пирамида, която напомня на такава от Древен Египет. Паметникът на принц Албърт се намира в Националния парк Cairngorms и е един от 16-те керна, построени в имението Балморал в памет на членове на кралското семейство (и да, този е в памет на принц Албърт). Построен през 1861 г., той е най-големият от всички. За да стигнете дотам, трябва да направите доста тежък преход (или да карате колело), но си заслужава да се изкачите.

Клипът, който накара мнозина да ревизират знанията си по история, показва кадри на пирамидата на фона на драматичния саундтрак на Love Tonight на Давид Гета и получи повече от 50 000 харесвания. Надписът гласи: "Вижте тази пирамида в шотландските хълмове в Обединеното кралство". Един от коментиращите пише: "Живях в Шотландия 40 години, как не знаех за това!



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати