Новини Хотели

Airbnb обяви дестинациите на 2023 г.

   
Airbnb обяви дестинациите на 2023 г.

Когато става въпрос за прогнозиране на тенденциите в пътуванията, някои са по-добре подготвени да гледат в кристалната топка от други. С достъп до умопомрачителни количества данни за милиони резервации за пътувания по света, прогнозите на Airbnb със сигурност заслужават внимание.

В неотдавнашен доклад платформата обобщи тенденциите в пътуванията през изминалата година, като отбеляза, че през последните 12 месеца са се завърнали всички видове пътувания - от екзотичните до почивките на басейн. През годината Airbnb въведе и няколко нови категории, които ви позволяват да търсите всичко - от цели средиземноморски острови до НЛО.

В доклада се разглежда и бъдещето, като се посочват десет дестинации, които според Airbnb ще доминират в пътуванията през следващата година. Прогнозите се основават на увеличението на обема на търсенията за местата в сравнение с 2021 г.

На първо място е испанският крайбрежен град Малага. Отдавна известен със своите плажове и слънчева светлина, в наши дни той се слави и с оживената си културна сцена ( Музеят на Пикасо, Музей Кармен Тисен и филиалът на центъра "Помпиду") и завладяваща история.

В Топ 10 има някои изненадващи дестинации, сред които три бразилски града на плажа - Флорианополис, Порто Сегуро и Салвадор, както и редица места в Нова Зеландия и Австралия, които се възстановяват, след като прекараха част от миналата година затворени за международни пътувания.

Ето и десетте най-добри дестинации на Airbnb за 2023 г.

Малага, Испания

Сидни, Австралия

Мелбърн, Австралия

Окланд, Нова Зеландия

Банкок, Тайланд

Куинстаун, Нова Зеландия

Флорианополис, Бразилия

Порто Сегуро, Бразилия

Пърт, Австралия

Салвадор, Бразилия



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати