Оферти

Свети Валентин в Париж

   
Свети Валентин в Париж

Програма на пътуването

Ден 1

11.02.2023 г.

Отпътуване от летище София в 16:05 ч. Кацане на летище „Буве” в Париж в 18:05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. 

Ден 2

12.02.2023 г.

Закуска. Денят започва с първата среща с Града на светлините и любовта - панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език. Ще видите Триумфалната арка, улица „Шанз-Елизе”, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите, мостовете над река Сена, остров Сите и възстановяването на „Нотр Дам” - Парижката "Света Богородица", едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, пострадало през пожар през април 2019 г.; площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад „Вандом” и др.
Следва полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" –двореца на Краля Слънце Луи ХІV с местен екскурзовод на български език (заявява се и се заплащат предварително в България). Най-пищният кралски палат е построен в зенита на величието на френската монархия. Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на Изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3

13.02.2023 г.

Закуска. Този ден започва с възможност за вълнуваща среща с една от емблемите на Париж и Франция - екскурзията "Лувъра и неговите шедьоври" (заявява се и се заплащат предварително в България) с местен екскурзовод на български език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа ще имате възможност да разгледате най-впечатляващите експонати на Лувъра.
Следобед - възможност за екскурзията "Духът на Монмартър” (заявява се и се заплаща предварително в България, пешеходен тур с местен екскурзовод на български език). Живописният квартал „Монмартър” с красивата си архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти, които водят до артистични площади, превърнали се в галерии на открито. Кварталът е бил любимо място на Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Не случайно тук са и легендарните кабарета като „Лапен Ажил” и „Мулен Руж” са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Ако се впуснете в това романтично пътешествие, ще видите базиликата „Сакре Кьор“ (снежно бялата базилика е построена през 1875 г. и е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град). Ще видите още църквата „Сен Пиер“, площада на художниците „Тертр“ , Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен дьо ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със Стената на любовта, църквата „Сен Жан“ и др.
Нощувка.

Ден 4

14.02.2023 г.

Закуска. Свободно време в Париж или туристически програми по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):
*Посещение на Айфеловата кула. Това е най-разпознаваемият символ на Париж и Франция. Всеки посетил столицата се огледа, за да я види. Построена е от инж. Гюстав Айфел за световното изложение в Париж, през 1889 г. като временна постройка. Трябвало да бъде разглобена 20 години след това. Първоначалната ѝ височина е 312 метра и цели 30 години е най-високата постройка в света. Кулата е изградена за 26 месеца и 5 дни от 18 000 метални части, тежащи 10 000 тона. Любопитен факт е, че за да връчат медала на инж. Айфел, на официалните лица им се налага да изкачат пеша 1792 стъпала, тъй като по това време асансьорите още не работели. Днес никой не е видял Париж, ако не е изкачил Айфеловата кула и не се е снимал с нея.
*Круиз с панорамно корабче по Сена. Плаване около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, предлагащ на парижани и гостите изненадващо провинциална атмосфера, за което е любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, музея „Орсе”, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).
*Възможност за индивидуално посещение на едно от най–известните от кабарета в Париж като "Мулен Руж". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.
Нощувка.

Ден 5

15.02.2023 г.

Закуска – сух пакет. Напускане на хотела. Трансфер до летището и полет за София в 06:05 ч. Кацане на летище София в 09:50 ч.

 

За повече информация цъкнете ТУК



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати