Анализи Новини

Топ дестинации предлагат зимно слънце за под 100 евро на вечер

   
Топ дестинации предлагат зимно слънце за под 100 евро на вечер

Кризата с разходите за живот накара мнозина да затегнат коланите и да преосмислят плановете си за пътуване за следващата година. Но това не означава, че трябва да пропуснете зимното слънце. Извън сезона е чудесно време за намиране на оферти за почивка в по-топъл климат, предлага Euronews Travel. За да разберете къде е най-евтино да пътувате през февруарската половина на 2023 г., OTA Insight разгледа средната цена на хотелска стая на вечер за всички рейтинги със звезди.

Анализът избра ключови градове и дестинации, които обикновено са по-топли през зимните месеци, където можете да отседнете за 100 евро на нощ или по-малко. Ето кои са деветте най-евтини дестинации където може да се насладите на зимното слънце.

9. Отседнете в Сардиния, Италия за 100 евро на вечер

Сардиния леко прехвърля границата от 100 евро за средна нощувка, но има какво да предложи. Въпреки че слънчевите бани на плажа може да са извън офертите през февруари, все още можете да се разхождате по красивите плажове и да разгледате забележителностите. Има много културни и кулинарни преживявания, които да ви заемат времето и е практически празно от посетители през зимния сезон.

Сардиния вижда около пет часа слънце на ден през февруари и средни дневни максимални температури от 15 градуса по Целзий. Няма много дъжд, но все още е доста зимно, така че носете много слоеве, за да се стоплите, когато стане студено.

8. Отседнете в Ница, Франция за 99 евро на вечер

Този бляскав град е все още толкова елегантен през зимните месеци. И като бонус, обичайните тълпи от посетители са значително намалени. Насладете се на зашеметяващи вечерни залези от едно от кафенетата или баровете на известната Алея на Ница с изглед към залива.

Температурите в Ница започват да се повишават отново от януари, което го прави приятно меко място за търсене на зимно слънце. Средните дневни максимуми могат да достигнат 13°С с девет часа слънце, но опаковайте дрехи, с които да се увиете топло през нощта.

7. Отседнете в Марбея, Испания за 99 евро на вечер

Коста дел Сол е известен със слънчевите летни почивки, но също така е чудесен избор за зимна почивка. Превключете излежаването на плажа за някои от спортните съоръжения, които Марбея може да предложи вместо това. Възползвайте се от по-хладното време, за да се разходите из заобикалящата природа или да се насладите на едно от 70-те голф игрища, разпръснати в региона.

Марбея има защитен микроклимат, който вижда средни февруарски температури от 16 градуса по Целзий и седем часа слънце на ден. Средните валежи са по-ниски, отколкото през януари, но все още е един от най-влажните месеци, така че не забравяйте да вземете чадър.

6. Отседнете в Монпелие, Франция за 90 евро на вечер

Средно, настаняване в Монпелие ще ви струва 90 евро на вечер през февруари. Може да не е толкова горещо, колкото летните месеци, но зимата е най-доброто време да се насладите на културни фестивали и всичко останало, което градът може да предложи.

Посетете един от многобройните му салони за чай, увийте се в топло одеяло и се насладете на горещ шоколад. Времето в Монпелие през февруари е хладно и ветровито, с максимални температури от 12 градуса, но само 18% шанс за дъжд.

5. Отседнете в Казабланка, Мароко за 87 евро на вечер

Мароко вижда по-малко туристи през февруари, така че е добро време я да посетите, ако искате да избегнете тълпите. Това също означава, че ще плащате по-малко за настаняване, средно 87 на нощ.

Абсорбирайте уникалната архитектура на града без обичайната тълпа от туристи или се насладете на преходи в по-хладното време.

Това е една от най-топлите дестинации в този списък със среден дневен максимум от 18°С. Можете да очаквате около седем часа слънце на ден. Февруари е най-влажният месец, така че не забравяйте да вземете подходящо облекло.

4. Отседнете в Малта за 86 евро на вечер

Средната цена на настаняване е по-ниска в Малта извън туристическия сезон. Средно това ще ви струва 86 евро на нощ през февруари. Големите исторически обекти и музеи вероятно ще бъдат по-малко заети без обичайните летни тълпи. Също така е чудесно време да разгледате ресторантите, баровете и пъбовете на Малта.

Зимата е по-хладна на острова, но все още е по-топла и слънчева, отколкото в повечето части на Европа. Малта се радва на средно осем часа слънце през февруари и средно дневно високи температури от 16 градуса по Целзий.

3. Отседнете в Крит, Гърция за 80 евро на вечер

Има много по-малко туристи в Крит през зимата, което означава, че средната цена на настаняване пада до 80 на нощ. Също така е по-зелено и планините са покрити със сняг по това време на годината, което прави гледката още по-красива, отколкото през сухото лято. Няма да има тълпи на известни места като Кносос или Елафониси.

Температурите в Крит през февруари достигат средно дневен максимум от 16 градуса. Имате 55% шанс за идеално слънчев ден. Морето вероятно ще бъде твърде студено за плуване, така че е най-добре да се придържате към отопляем басейн, ако искате да се потопите.

2. Отседнете в Родос, Гърция за 78 евро на вечер

Цената на настаняване в Родос през февруари пада до средно 78 евро на вечер. Пешеходният туризмът през летните горещини може да бъде трудно изживяване, така че се възползвайте от по-хладното време, за да се разходите по някои от криволичещите пътеки на острова. През зимата морето все още е по-топло тук, отколкото в другите части на Европа – идеално, ако сте фен на водните спортове.

Родос вижда средно по пет часа слънце на ден през февруари. Температурите достигат дневен максимум от 15 градуса, но не падат толкова ниско, колкото някои от другите дестинации в този списък през нощта. Метеорологичните условия могат да бъдат малко непредсказуеми по това време на годината, така че се подгответе за всички възможности.

1. Отседнете в Портимао, Португалия за 77 евро на вечер

Средно със 77 евро на нощ, Портимао е по-евтин от много други дестинации за зимно слънце в Португалия. Това е най-големият град в западната част на Алгарве, но често е далеч по-малко забързан от околните плажни градове.

През февруари средната дневна максимална температура е около 16 градуса по Целзий – не толкова топло, колкото някои други в списъка, но определено е по-горещо от Северна Европа. Уверете се, че сте взели топли дрехи, ако планирате да излезете по тъмно, тъй като температурите могат да паднат драстично, когато слънцето залезе.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати