Новини Хотели

Леден хотел отваря врати в Румъния

  23.12.2022 10:14  
Леден хотел отваря врати в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, очаква от днес своите посетители и гости, съобщават организаторите, цитирани от румънските медии, цитирани от БТА. Темата на хотела за този сезон е "Европа", което означава, че всяка стая от общо 10 е кръстена на голяма европейска столица. Според организаторите Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид са готови да приемат първите гости, а ресторантът и барът в хотела имат специални предложения в менюто и обещават на посетителите обслужване и продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, включително през нощта, пише в. "Либертатя". За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а "хоросанът" е съставен от сняг и вода. "Тухлите" са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и "мебелите" (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт. През януари ще бъде издигната и ледена църква. Мениджърите очакват повечето туристи да са британци.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати