Анализи Новини

Евроинс е лидер при туристическите застраховки

   
Евроинс е лидер при туристическите застраховки
  iStock

Има един много важен компонент във всяко пътуване, който често бива пренебрегван - застраховката. Почивката и отпуската са идеализирани и мнозина не предвиждат малките проблеми, които могат да се появят преди пътуването и да ги опропастят. За да не губите време, пари и нерви при непланирани ситуации около мечтаната почивка, то задължително трябва да имате застраховки “Помощ при пътуване” и “Отмяна на пътуване”! Затова е важно да си направите такива при пътуване в България и зад граница с оглед на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Повечето български застрахователи предлагат този тип услуга, но според статистиката за 2022 г. една компания се отличава с огромен успех. Румяна Бетова, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Застрахователно дружество "Евроинс” АД, сподели пред TravelNews, че към края на септември тази година компанията е на първо място на пазара по показателя „Общ премиен приход” с  342 млн. лв. и 107 млн. лв. приход по застраховки „Помощ при пътуване” и „Отмяна на пътуване”, по данни на Комисията по финансов надзор.

Успехът на “Евроинс”

донякъде се дължи и на разпускането на COVID мерките, което позволи на много повече хора да пътуват в чужбина през 2022 г. За периода до края на септември т.г. компанията е увеличила двойно продажбите си на туристически застраховки спрямо същия период на 2021 г.

“Друга причина за този голям ръст при застраховки “Помощ при пътуване” и “Отмяна на пътуване” е, че в края на 2020 г. сключихме договори с някои от най-големите български туроператори, с които до момента нямахме бизнес“, каза Бетова. Голяма част от българските туроператори работят с дружестовото и включват в своите туристически пакети травъл застраховките на ЗД "Евроинс” АД. По този начин се гарантира сигурността на всеки един турист и като цяло е успешна практика в туризма.

Оказва се обаче, че често пътуващите не знаят какво точно покриват полиците им. Важно е да са добре запознати с възможностите на застраховката, а при въпроси – да се обърнат  към застраховател, който да внесе разяснение какви са условията и лимитите на всеки тип туристическа застраховка.

Например “Отмяна на пътуване”

е предназначена за български граждани и чужденци на възраст до 85 навършени години, на които им предстои пътуване на територията на България или в чужбина. Застраховката възстановява предварително платени суми във връзка с туристическо или бизнес пътуване, които в случай на отмяна или съкращаване на пътуването, не подлежат на възстановяване от доставчика на съответната услуга (туроператор, хотелиер, превозвач, организатор на събитие и други). Допълнително може да бъде предоставено покритие и на извънредни разходи в случай на неочаквано удължаване на престой.

Това е особено подходящ продукт по време на силния сезон (за Европа - лятото, а за екзотични дестинации - зимата). Всяка година има хиляди забавени полети, и отменени организирани пътувания по различни причини като заболяване, инцидент или друго. Също така COVID кризата, както и други геополитически фактори, сериозно влияят на туризма и водят до несигурност. Всички тези притеснения могат да бъдат спестени със застраховка “Отмяна на пътуване”! На никого не му е приятно да прекрои плановете си и да не замине на дълго чакано пътешествие, но с подобен пакет туристите имат сигурност, че поне няма да загубят вложените в почивката пари и време.

От друга страна

застраховката “Помощ при пътуване”

осигурява защита по време на пътуване в чужбина. Застраховката  предоставя денонощна квалифицирана медицинска помощ от международната асистираща компания  Euro-Center Holding - партньор на ЗД "Евроинс” АД Никой не желае да се разболее по време на пътуване, но за жалост такива неща се случват. В подобни моменти е важно да заложим на сигурни специалисти. Асистиращата компания Euro-Center Holding – партьнор на ЗД "Евроинс” АД е достъпен от всяка точка на света и ще ви насочи към най-подходящото лечебно заведение, отнемайки от стреса по избирането на правилното такова и лутането из града. “При евентуален проблем в чужбина ние разчитаме на нашия партньор Assistance-компания Euro-Center Holding, която има мрежа от контрагенти в цял свят и служителите говорят всякакви езици. Специално за "Евроинс” има отдел със служители, които обслужват нашите клиенти на български език”, изтъква Румяна Бетова.

В случай на необходимост застраховката покрива и транспорт до лечебно заведение и лекарства при внезапно появило се акутно заболяване или злополука по време на пътуването, както и обезщетение в случай на застрахователно събитие в границите на определените лимити на отговорност в застрахователния договор. Други покрития по застраховката са например кражба на багаж, загуба или забавяне на багаж, разходи за стоки от първа необходимост, забавяне на полет,изпускане на свързващ полет, съкращаване или удължаване на престоя в чужбина и много други опции.

Ако все още се чудите дали туристическа застраховка от ЗД "Евроинс“ АД е нещо наистина необходимо, то отговорът е да! Живеем във времена, когато възникват разнообразни ситуации. Застраховайте се преди пътуване, за да избегнете допълнителните нерви и притеснения, да спестите пари и в случай на отмяна, спокойно да успеете да планирате следващата си почивка! Със ЗД "Евроинс” АД си гарантирате спокойствие - най-важното за всяко пътуване!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати