Анализи Новини

Вижте най-евтините дестинации за пътуване през 2023 г.

   
Вижте най-евтините дестинации за пътуване през 2023 г.

Прекалено много са факторите, които трябва да вземем предвид, когато планираме отпуската си. От намирането на безопасна дестинация до избора на хотел, в който да отседнем.

Парите винаги са решаващ фактор за пътешествието ни. Трябва да помислим както за самолетните билети, храната, настаняването, така и за средствата, които ще заделим за развлечения.

От Cntraveler са подбрали 21 дестинации, които могат да ни предложат сравнително евтина почивка през 2023 г.

Унгария

Ако планирате пътешествие до Будапеща, трябва да знаете, че унгарската столица е дом на страхотни ресторанти със звезди Мишлен и на едни от най-добрите спа центрове. Освен това градът предлага петзвездни хотели на цената на три звезди в други известни дестинации.

Южна Корея

Голяма част от туристите се отправят към Сеул, Бусан и Чеджу до, но от Cntravel препоръчват Мокпо. Краибрежният град привлича туристи от цял свят с едни от най-добрите местни ястия, например хонгео.

Мексико

Мексико все още е една от дестинациите, в които можем да пътуваме с по-скромни средства. Проблемът обаче са самолетните билети, които ще ни струват около 50% от всички разходи. 

И все пак, там можете да се насладите на невероятна улична храна, както и на добри ресторанти. Не забравяйте възможността да посетите музеи или да видите на живо как се произвежда текила.

Аржентина

Каква по-добра възможност от първите месеци на 2023 г., за да се отправите към Аржентина? Страната току-що спечели третата си световна титла по футбол, а аржентинското песо е най-евтино в историята.

Освен това през 2016 г. страната взе решение да възстановява данъка върху хотелските нощувки, което означава, че ще имате на разположение доста повече пари за развлечения и храна.

Виетнам

Страната е една от най-бързо развиващите се в Азия. Ханой е един от най-романтичните райони, към които можем да се насочим с половинката. Остров Фу Куок и Нин Ван Бей пък са известни с едни от най-добрите плажове и хотелски комплекси.

Бразилия

Подобно на Аржентина, Бразилия е едно от местата, на които няма да похарчим цяло състояние. Рио определено е една от задължителните дестинации за посещения, но не забравяйте и Сао Пауло.

Към него се насочват все повече млади хора заради галериите, музеите, баровете и автентичните квартали, каквито не можем да видим никъде другаде по света.

ЮАР

Стойността на южноафриканския ранд се понижи доста в последните години, което е добра новина за всички туристи. От Cntravel съветват да опитаме 21-степенното меню на ресторант Test Kitchen в Кейптаун или да се отправим към парка Крюгер, който е вторият по големина резерват за защитени видове в Африка.

Шри Ланка

Какво ще кажете за седмица или повече сред будистки храмове, невероятни плажове, плантации за чай, както и пътешествие, по време на което ще видите единственото сиропиталище за слонове в света.

Местната рупия е една от най-поевтиняващите валути в света през 2022 г., което означава, че ще получим повече за парите си.

Коста Рика

В Коста Рика можете да посетите както плажове, така и планини, и тропически гори. Страната също така е една от най-добрите в света за приключения и спорт на открито, а хотелите предлагат високо качество на услугата на сравнително ниска цена.

Колумбия

В страната можем да видим всичко - от планини през джунгли и невероятни плажове. Освен природните забележителности, можем да се насладим и на отлична храна и богато културно наследство.


Цените в Колумбия са доста по-ниски от Европа и САЩ.

Филипините

Къде на друго място можете да видите места, като остров Сиаргао и провинция Палаван, в която са разположени едни от най-красивите плажове в азиатската държава?

Срещу 350 долара ще може да резервивате петзвезден хотел в едни от най-престижните курорти на света.

Египет

Туризмът преживя истински бум през последните месеци след пандемията. Все повече хора се отправят на пътешествие до пирамидите или по река Нил, както и до столицата Кайро.

Туристи от цял свят са в очакване на официалното откриване на Grand Egyptian Museum, което може да се случи именно през 2023 г.

Малайзия

Това е една от държавите, в които можете да се насладите на богата улична храна, както и на евтини екскурзии за посещение на кристално чисти плажове, варовикови пещери и чаени плантанции. Имайте предвид, че може да обходите и Куала Лумпур пеша.

Индия

Страната никога не е била толкова достъпна заради евтината рупия. Срещу 60 долара ще можете да наемете първокласна стая или бунгало, както и да похапнете в местните ресторанти. Отделете време и за посещения на културно-историческите забележителности.

Сърбия

Белград вече е сред водещите културни центрове в Европа. В сръбската столица може да си наемете хотел за под 100 долара. Времето си може да разделите между музеите, галериите и едни от най-добрите дискотеки в Европа.

Северна Македония

От Cntravel съветват да се насочим към Охрид и Охридското езеро. Градът определено е доста по-различен от всички останалите северномакедонски дестинации заради калдъръмените улици и старинните църкви.

Непал

В последните години това е все по-популярна дестинация заради хилядите ентусиасти, тръгнали към връх Еверест. Отделете време и за разглеждане на Катманду, както и на близките Патан и Бхактапур.

Гамбия

Да, това е най-малката африканска държава, но тя може да предложи много на туристите – от диви животни през плажове до историческо и културно наследство. Все повече хора се отправят на разходка по река Гамбия, столицата Дакар или Розовото езеро.

Индонезия

Голяма част от туристите се отправят към Бали, който е известен с достъпните си цени и невероятните си плажове. Не забравяйте и Джакарта, където може да опитате от местната храна или да посетите един от президентските дворци Мердека.

Узбекистан

Богатата на природни резурси държава инвестира все повече в туризма си, с които да привлече посетители от цял свят. Цените на храните и хотелите са достъпни, а културните и архитектурни паметници за разглеждане – многобройни.

Столицата Ташкент пък е място, на което можем да видим музеи, мавзолеи, зоопарк и др.

Турция

Туризмът в южната ни съседка преживява истински бум при рекордната инфлация в страната. Евтината турска лира прави държавата все по-привлекателна както за туризъм, така и за шопинг.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати