Новини Събития

Луксозен СПА център в арктическата пустиня е запазен само за милионери

   
Луксозен СПА център в арктическата пустиня е запазен само за милионери

Не всички луксозни курорти обещават слънце, море и пясък, някои са просто леден кралски разкош. Заобиколен от хектари арктическа гора, този петзвезден луксозен спа център се намира във Финландия. И наистина е впечатляващ.

Наречено Octola Private Wilderness, това място е първият луксозен спа и уелнес център в арктическия регион. И макар че разполага с много басейни и сауни, то притежава и още нещо. Тъй като е толкова далеч на север и толкова изолирано, мястото е идеално за наблюдение на Северното сияние, както и за плуване в ледените езера.

Octola се гордее не само с лукса, но и с отрицателния въглероден отпечатък. Според мениджмънта на центъра, той е активно полезен за околната среда, благодарение на електричеството, генерирано от вятъра, геотермалната енергия и питейната вода - която идва директно от собствения извор на имота.

Собственост на доставчика на луксозни пътувания Luxury Action, конкретното местоположение на Octola е запазено само за онези, които резервират престой.

Вероятно няма да се изненадате да научите, че толкова ексклузивно място като Octola е и доста скъпо. Всъщност точната цена - както и точното местоположение - са запазени единствено за онези, които направят запитване за резервация, допълва TimeOut.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати