Новини Транспорт

Сейнт Бартс предлага лукс и милиардерски яхти

   
Сейнт Бартс предлага лукс и милиардерски яхти

Пристанището Густавия на Сейнт Бартс тази година е доста по-спокойно място, след като липсват стотиците яхти на руски милиардери и милионери. Днес там няма да видим нито 168-метровата яхта Eclipse на Роман Абрамович, нито 140-метровата Ocean Victory на Виктор Рашников.

Няколкото огромни и луксозни лодки, които все още не са конфискувани заради санкциите срещу Русия, могат да се видят във водите на Дубай, Турция или Малдивите.

По-малко милиардерски яхти има и на съседните Сейнт Мартен и Антигуа. Част от богаташите, които се намират там, ще останат до Коледа, след което ще се присъединят към празненствата с невероятни фойерверки на Сейнт Бартс.

От Forbes за поредна година правят справка за големите яхти, които са разположени около Сейнт Бартс. Данните са от Marine Traffic и Superyachtfan.

Сред 100+ метровите яхти личи тази на щатския милиардер Дейвид Гефен. Неговата Rising Sun е с дължина 139 м и разполага с 82 стаи. На нея могат да отседнат до 16 души, както и 42-членния й екипаж. Яхтата разполага с баскетболно игрище, киносалон, фитнес и винарска изба.

Руският милиардер Олег Бурлаков е на борда на своята 106-метрова яхта Black Pearl. Тя може да приюти до 12 души, които ще се наслаждават на джакузи, киносалон и огромно плажно пространство.

Гръцкият милиардер Джордж Прокопио, както и основателят на WhatsApp Ян Коум, също са в този островен рай. Те са отседнали на своите 106 и 100-метрови яхти, носещи имената Dream и Moonrise. Коум е единственият милиардер, който е пристигнал там с две други по-малки яхти. 

С по-малки яхти в Сейнт Бартс са още модният милиардер Лорънс Строл, съоснователят на Google Сергей Брин, една от наследниците на империята WalMart Ан Уолтън Кронке, италианският милиардер Аугусто Перфети, шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун, модната икона Томи Хилфигер, банкерът Нат Ротшийлд и други.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати